Svensk klub snyder AGF for skarp angriber
2016-01-22 13:03

Vidar Örn Kjartansson, der er varm i AGF og andre Superliga-klubber, er en aggressiv, pågående og kampafgørende spiller, som vil passe godt til dansk fodbold, lyder vurderingen fra træner Mads Davidsen, der kender angriberen fra kinesisk fodbold.

AGF sikrede sig tidligere på ugen den svenske forsvarsspiller Niklas Backman fra kinesisk fodbold, og det lader til, at sportschef Jens T. Anderssons fokus igen er rettet mod Kina. Denne gang til at sikre den angriber, som AGF hele tiden har proklameret skal hentes inden  transfervinduet lukker 1. februar.
 
Tidligere fredag skrev Ekstra Bladet, at AGF kigger på den islandske angriber Vidar Örn Kjartansson, der er på kontrakt i kinesiske Jiangsu Suning.
 
Tipsbladet har fanget angriberens agent, der ikke ønsker at bekræfte, at AGF er inde i billedet, men slår fast, at flere danske klubber har et godt øje til Kjartansson.
 
Fra Kina lyder skudsmålet fra den danske assistenttræner i Shanghai SIPG, Mads Davidsen, at det kan blive et scoop for AGF eller anden dansk klub, hvis det lykkedes at hente Kjartansson, der har kontrakt med kineserne frem til udgangen af 2017.
 
- Det er en spiller, jeg kender rigtigt godt, da jeg havde ham på listen for år siden, hvor han scorede mange mål i norsk fodbold, men jeg vragede ham på grund af manglende individuelle kompetencer. Han er en spiller, der skal sættes op af andre for at få succes, og den spillertype har sjældent succes i Kina. 
 
- Her kræver det mere, hvad jeg kalder "obvious skills", og det har han ikke. Han fik en fantomstart i sidste sæson i Kina, hvor han scorede fem mål i de otte første runder, og her fik jeg flere gange beskeder om, jeg mon havde taget fejl, men så nettede han kun 4 i de næste 20 kampe, for det er sværere at score i Kina end i Norge. Og jeg synes ikke typemæssigt, at han passer til kinesisk fodbold.
 
- Men det er en rigtig dygtig afslutter i feltet. Hvad jeg kigger meget på, når jeg analyserer angribere, er evnen til at score på 1. berøringen, for kan en spiller det, så er han godt nok svær at dække op. Og det kan Kjartansson, selvom han teknisk ikke er noget unikum. Hans offensive hovedspil i feltet er også på et rigtigt fint niveau, siger Mads Davidsen til tipsbladet.dk
 
Den danske træners vurdering er klart, at islændingen kan blive en succes i Superligaen, hvis træneren formår at sætte spillet rigtigt op omkring angriberens kvaliteter. 
- Jeg tror kun, at jeg har set ham score en gang udenfor feltet, så det er en spiller, der stort set kun er brugbar i boksen, hvor han er klog til at positionere sig og løbe i ryggen af forsvarsspillerne. Sådan scorede han faktisk mod os i åbningskampen i sidste sæson. Hans timing i de dybe løb og løb ind i feltet ved indlæg eller frispark er også en klar spidskompetence.
 
- Han er også en meget aggressiv, pågående og løbevillig spiller. "En træners drøm" ude af possession, fordi han er en dygtig presspiller og altid arbejder i holdets tjeneste. Klassisk islandsk vindermentalitet, så jeg vil gå så langt at sige, at det kan være et scoop for en dansk klub at hente Kjartansson såfremt træneren forstår hans behov til at komme i de situationer, hvor han er kampafgørende. Stilmæssigt passer han bedre til Danmark end Kina, vurderer jeg, lyder det fra Mads Davidsen, der netop har forlænget sin kontrakt med Shanghai SIPG for tre år.
AGF tabte sin første træningskamp frem mod forårssæsonen til Esbjerg og møder fredag Viborg FF. 

 

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO