Foto: Getty Images
Superliga

Dansk stjerne afslører: FCM ville købe Vallys

Nicolai Vallys kunne have været FC Midtjylland-spiller i dag, fortæller Erik Sviatchenko til Tipsbladet.

- Jeg er helt vild med Vallys.

Sådan indleder Erik Sviatchenko samtalen over WhatsApp, da han torsdag aften - dansk tid - tager røret fra den anden side af Atlanten.

Den 32-årige forsvarsspiller er langt fra den eneste, der er vild med den netop udråbte vinder af efterårets profil i Superligaen. Det var FC Midtjylland også, da den nuværende Brøndby-profil stadig spillede i Silkeborg. 

Faktisk kunne Sviatchenko have fået Nicolai Vallys som holdkammerat i FC Midtjylland. Den dag i dag ærgrer det ham stadig, at det ikke gik sådan til. Det indrømmer han overfor Tipsbladet.

- Jeg mindes selv, at vi havde ham oppe at vende i FC Midtjylland, som en spiller vi skulle hente ind, da han spillede i Silkeborg. Så det er jeg selvfølgelig lidt ked af, at vi ikke gjorde. Jeg synes han er rigtig dygtig. 

Nu spiller han i Brøndby, men det er dog kun på lånt tid, hvis man spørger Erik Sviatchenko. Faktisk kan søndagens kamp mod Hvidovre blive den sidste for Nicolai Vallys i en Brøndby-trøje, spår den tidligere FC Midtjylland-kaptajn.

- Når Vallys sandsynligvis bliver solgt her til januar, er han stadig i en alder, hvor der er klubber, der vil betale op mod fire millioner euro. Han kommer til en top-7 liga, det er jeg helt sikker på. 

Men her stopper roserne til efterårets profil ikke fra Erik Sviatchenko.

- Jeg vil kategorisere ham som en lækker spiller. Lækkert flow på bolden, meget glidende i sin måde at spille fodbold på, scorer mål, assisterer og virker bare uimponeret. Er han også blevet forårets profil? Det i sig selv er jo en kæmpe bedrift, siger den tidligere vinder af både forårets- og efterårets profil med et smil på læben.

Nicolai Vallys har kontrakt i Brøndby frem til sommeren 2026. Han står noteret for en enkelt kamp på det danske A-landshold.