2017-05-22 18:31
Foto: Mike Hewitt/Getty Images

Lasse Vigen Christensen fortæller, at han var meget åben for at vende hjem til Danmark i vinter. Nu er situationen en anden, men han er stadig positiv over for Superligaen.

Tipsbladet.dk kunne i januar fortælle, at midtbanespilleren Lasse Vigen Christensen, der er anfører for det danske U21-landshold, meget gerne ville hjem til Danmark og spille for en Superliga-klub. Lasse Vigen stod i en svær situation i Fulham FC, og i jagten på spilletid havde han indstillet kikkerten mod en lejeaftale med en Superliga-klub. Det skifte blev som bekendt aldrig til noget, og i stedet tog midtbanespilleren til Burton FC, hvor han for nylig afsluttede sit lejeophold.

- Jeg kunne i januar godt have set nogle positive ting ved at spille Superliga på nuværende tidspunkt. Mit mål var ikke, at jeg skulle hjem og spille Superliga for at blive, men med den situation, jeg var i i Fulham, var det ikke optimalt i forhold til EM, siger Lasse Vigen Christensen.

Han er vendt tilbage fra Burton FC med nyttige erfaringer i rygsækken. Klubben sluttede som nummer 20 i den næstbedste engelske række og indfriede dermed målet om overlevelse.

- Rent personligt var det et super ophold. For Burton handlede det om, at jeg skulle komme og spille en masse kampe og være med til at sørge for, at de blev i ligaen, og jeg var en stor del af de 19 kampe, jeg var der. Jeg spillede 17 fra start, og vi tabte kun tre af dem.

- Jeg skulle bidrage og vise, at jeg kunne spille på Championship-niveau – ikke at jeg ikke troede, jeg ikke kunne det, men folk glemmer hurtigt i den her verden. Jeg skulle gøre en god figur på et hold, som ikke havde nogle forudsætninger for at slå de hold, der bruger 100 millioner mere om året. Det var en fed oplevelse, siger Vigen.

Den 22-årige midtbanespiller har et år tilbage af sin kontrakt med Fulham FC, og han vil ikke udelukke, at Danmark kan blive aktuel igen i det kommende transfervindue. Det er dog ikke mod sit hjemland, at fokus i første omgang er rettet.

- Danmark kunne godt være aktuel igen, men det var en anden udfordring, jeg stod over for i vinter, hvor det var en lejeaftale, jeg kiggede efter. På det tidspunkt handlede det om det næste halve år, og der syntes jeg, Danmark så spændende ud for mig – blandt andet med tanke på EM og at det ville være et let skifte for mig på grund af sprog og kultur, siger Vigen og tilføjer:

- Her til sommer bliver der tale om en anden type klubskifte. Det bliver et salg, formoder jeg. Der kan Danmark være aktuel ligesom alt andet, men det er ikke det, jeg kigger først mod. Jeg har ikke behov for at komme hjem, og jeg har ikke hjemve, men hvis der kommer en god mulighed fra Danmark, vil jeg kigge på den ligesom med alle andre.

Lasse Vigen Christensen vil gerne gøre en god figur under den kommende U21-slutrunde, for han erkender, at pilen peger mod et exit i Fulham FC.

- Ligesom for alle andre er det en mulighed for mig at vise mig frem til det store udland, men mit fokus er på, hvad jeg kan gøre noget ved, og det er at levere et godt resultat med de andre gutter. Det er et godt spørgsmål, hvad der skal ske i fremtiden. Jeg snakker med klubben, og jeg har et år tilbage af min kontrakt, men det er klart, at min situation under den nuværende manager ikke har været holdbar. Med mindre situationen ser helt anderledes ud efter pre-season, skal jeg finde et andet sted at spille fodbold. Mere ved jeg ikke lige nu. Jeg tror ikke, jeg bliver arbejdsløs, slutter midtbanespilleren.

Lasse Vigen Christensen forlod FC Midtjylland til fordel for Fulham FC i 2012 og har derfor aldrig optrådt i Superligaen.

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO