Video : Tipsbladet
EM

Danske medier roser defensiven efter avancement

Defensiven bliver rost, men offensiven halter på det danske landshold efter gruppespillet ifølge medierne.

Det danske fodboldlandshold har en solid betondefensiv.

Sådan lyder konklusionen hos de danske medier, efter det tirsdag lykkedes at avancere til ottendedelsfinalerne ved EM med 0-0 i sidste gruppekamp mod Serbien.

- Kasper Hjulmand har fået stoppet blødningen. Det danske landshold kan defensivt stå distancen - det var et af bekymringspunkterne efter testkampene. De tre bageste holder skyhøjt niveau, skriver Lasse Vøge, der er sportschef på B.T.

- Og landsholdet har efterladt et værdigt indtryk i gruppespillet - i hvert fald sammenlignet med det gruppespil, de danske spillere skamfuldt og med bøjede nakker forlod i Qatar for halvandet år siden, skriver Lasse Vøge.

Allan Olsen, der er chefredaktør på Tipsbladet, roser ligeledes den danske defensiv, men er dog langt fra begejstret for spillet i den anden ende af banen.

- Det er bare ikke den fede følelse at gå videre på. Tre uafgjorte kampe og to scorede mål vidner ikke om ligefrem om fodboldfest, men mere om en lettelses-fornemmelse over, at Danmark trods alt klarede skærene.

- Med Englands 0-0 mod Slovenien så skulle der jo bare et enkelt dansk mål til, at vi kunne vinde gruppen. En gigantgave, men danskerne pakkede den ikke ud, fordi offensiven igen var for tandløs, skriver Allan Olsen.

Sportschefen hos B.T. mener ligeledes, at den offensive del af spillet i den grad halter på det danske mandskab.

- Danmark er lige nu et af slutrundens allermest usexede hold - der er generalforsamlinger i den lokale antenneforening, der er mere ophidsende end det danske landsholds offensiv, skriver Lasse Vøge.

Nu venter værtsnationen Tyskland i ottendedelsfinalen på lørdag i Dortmund.

Det er et opgør, hvor Danmark ifølge sportschefen på B.T. kan skubbe alt presset over på værtsnationen.

- Og der er ingen grund til at ryste i hummel-trussen over det tysk Mannschaft, der har et godt topniveau - men ofte vipper på kanten af et sammenbrud, skriver Vøge.

Hos Tipsbladet ser man også frem til kampen mod tyskerne med stor optimisme.

- En kæmpe kamp i vente - og det fede er jo, at Danmark klart spiller bedre mod de store nationer, der gerne vil skabe kampen og vil frem over isen.

- Det vil Tyskland, og det kommer til at passe Danmark perfekt, samtidig med at rollen som underdogs åbenbart er den, vi er bedst til, skriver Allan Olsen.

/ritzau/