Superliga Kenneth Jensen

DBU-chef om Brøndby-stjerne: Han tog alle med storm

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Talentudviklingschef Flemming Berg fra DBU er imponeret over, hvordan Jesper Lindstrøm er slået igennem i Brøndby IF.

Af Kenneth Jensen

Han startede godt, viste masser af opportunisme og og fik scoret mål for Brøndbys, men Jesper Lindstrøm kunne ikke helt holde niveauet, da han første gang fik chancen på førsteholdet. 

Det er der sådan set ikke noget underligt i, for det er meget ofte sådan, det går med unge spillere. Lidt op og ned. Men Lindstrøm viste gode evner og kom sig over en lidt dårlig periode.

Den del imponerer DBU's talentudviklingschef Flemming Berg.

I en artikel i Jyllands-Posten, der handler om talentudvikling og unge spilleres kamp for at slå igennem, peger DBU's Flemming Berg på Brøndbys Jesper Lindstrøm som et godt eksempel på, hvordan man kan arbejde med sig selv, når man rammer en mindre god periode.

- Han tog alle med storm på grund af sin fart og opportunisme. Efterfølgende skulle han rykke sig fra at være et talent til at blive en bærende spiller. Imens lærte modstanderne ham at kende. De analyserede sig frem til, hvad han var god til, og forsøgte at forhindre ham i at udfolde sig. Det fik ham til at se mindre stærk ud i en periode, imens han skulle arbejde med noget af det, han var mindre god til. Den slags ting tager tid, men i hans tilfælde kom han tilbage som en dygtigere og mentalt stærkere spiller, siger Flemming Berg til Jyllands-Posten.

Jesper Lindstrøm scorede otte gange for Brøndby i 13 kampe i efteråret, og han blev af Tipsbladet og de 12 Superliga-trænere kåret til Efterårets Profil.

Brøndby åbner foråret med en udekamp mod FC Nordsjælland på torsdag. Klubben ligger side om side med FC Midtjylland i toppen af Superligaen.