• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League /ritzau/

DBU-formand til storklubber: Det kan de glemme alt om

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Europas største klubber kan ikke både spille i en udbryderliga og deres nationale liga, siger Jesper Møller.

Af /ritzau/

Josep Maria Bartomeu annoncerede tirsdag aften sin afgang som FC Barcelonas præsident og fortalte i samme ombæring, at klubben havde sagt ja til en plads i ny europæisk superliga.

Det sker ugen efter, at Sky Sports på baggrund af unavngivne kilder skrev, at Liverpool og Manchester United er i dialog om en superturnering, der kan få deltagelse af op til 18 klubber fra England, Frankrig, Tyskland, Italien og Spanien.

Ifølge det britiske medie vil storklubberne deltage i turneringen fremfor Champions League, men stadig være med i deres nationale ligaer.

Det kan de dog glemme alt om, fastslår Dansk Boldspil-Unions (DBU) formand, Jesper Møller, der også er medlem af Det Europæiske Fodboldforbunds (UEFA) eksekutivkomité.

Læs også:Ren politik: Liverpools eliteliga kopierer 30 år gammelt Berlusconi-trick

- De klubber, der hellere vil spille i et andet, lukket system, kan ikke være en del af aktiviteterne i FIFA, UEFA eller de nationale forbund. Det håber jeg, at de er klar over.

- Man kan glemme alt om at spille i sin egen lukkede turnering og samtidig spille i en national liga. Det er enten-eller efter de nuværende regler, siger Jesper Møller.

Det er heller ikke en mulighed, at de største klubber spiller i en lukket liga i UEFA-regi.

- Vores åbne turneringsstruktur er slet ikke til diskussion. Den er bygget på et solidarisk pyramidesystem, hvor pengene flyder fra toppen til bunden.

Læs også:Derfor ønsker Liverpool ikke møde FC Midtjylland i Champions League

- Det er i tråd med EU's konkurrenceregler, og en udbryderliga kan være i strid med konkurrencereglerne, siger DBU-formanden.

Han tilføjer, at hverken UEFA, FIFA, klubsammenslutningen European Club Association (ECA) eller sammenslutningen af de europæiske ligaer (EL) støtter en udbryderliga.

Strukturen i de europæiske klubturneringer fra 2024 er endnu ikke fastlagt, og storklubbernes planer om en udbryderliga kan tolkes som et pres på UEFA om bedre vilkår.

- Det kan ikke udelukkes, men jeg synes, at klubberne skal tænke sig godt om, for den slags trusler virker i hvert fald ikke på mig. Og hvad en nu tidligere Barcelona-præsident siger, må stå for hans egen regning, siger Jesper Møller.

ritzau/

Læs også:Leder: Manchester United og Liverpool vil skrotte opgør mod FCK og FCM

Læs også:FIFA-boss: Jeg er interesseret i klub-VM, ikke en europæisk superliga

Læs også:Dårligt nyt for FCK og FCM? UEFA mangler penge til europæiske udbetalinger

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus