• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Troels Bager Thøgersen

Derfor ønsker Liverpool ikke møde FC Midtjylland i Champions League

Foto: Getty Images

At Liverpool, Manchester United og en række andre storklubber igen overvejer en lukket liga handler i sidste ende om, at man ikke gider at møde hold som FC Midtjylland i Champions League.

Af Troels Bager Thøgersen

Når FC Midtjylland mandag træner på Anfield og tirsdag aften spiller Champions League-kamp samme sted, kommer Jürgen Klopp og hans spillere givetvis til at tage FC Midtjylland 100 procent alvorligt i den vigtige kamp om Champions League-point.

Men på de større linjer arbejder Liverpool, deres ærkerival Manchester United og en række andre klubber i Europa med muligheden for at skabe en ny superturnering i form af en lukket liga i Europa.

Britiske Sky Sports fortalte om den nye snak om en ny liga tidligere i denne uge, og det er langt fra første gang, storklubber i Europa og forretningsinteresser har overvejelser om at skabe en form for lukket liga.

Læs også:Leder: Manchester United og Liverpool vil skrotte opgør mod FCK og FCM

Historien kommer umiddelbart efter, at topklubberne i Premier League anført af topchefer i Liverpool og Manchester United forsøgte at tage magten over både Premier League og resten af britisk professionel fodbold med et forslag udtænkt af Joel Glazer, medejer af Manchester United, og Liverpools hovedaktionær John Henry.

Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen vurderer, at idéen om en lukket europæisk liga mest af alt handler om forhandlingstaktik forud for en kommende forhandling om Champions League fra 2024.

Og så handler magtkampene om europæisk klubfodbold ikke mindst om, at de største klubber i Europa som Liverpool og Manchester United bare ikke gider møde klubber fra lande som Danmark, hvilket Liverpool altså skal i Champions League-dysten mod FC Midtjylland tirsdag aften.

Læs også:FIFA-boss: Jeg er interesseret i klub-VM, ikke en europæisk superliga

- Det her er udtryk for, at storklubberne vil have mere til sig selv. De gider ikke kampe mod små hold, som FC Midtjylland, FC København, Brøndby, AGF eller andre hold fra Danmark, siger Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen.

- Det er også derfor, man har skabt den ny Conference League fra næste sommer, en turnering der ligger niveauet under Europa League. Den er blevet oprettet for at skaffe flere pladser fra de mindre lande i Europa, som hold fra Superligaen.

- Nu kommer næste forhandling om Champions League fra 2024, og her vil storklubberne have endnu mere til sig selv. Det er derfor, historien om en europæisk Superliga kommer frem nu.

Se hele vurderingen fra Tipsbladets chefredaktør i videoen i linket for oven.

Læs også:Opbrud i Europa: FCM-boss er positivt stemt over for ny turnering

Læs også:Bombe: Europæisk superliga meldes på vej - kan blive dødsstødet til CL

Læs også:Ståle Solbakken så ind fremtiden: Det er tid til en ny strategi

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020