• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

DBU undersøger FCK-spiller og hans agent

Foto: Jan Christensen/Getty Images

DBU er gået ind i sagen om Mohamed Daramy og hans agent, Hasan Cetinkaya. Det kan føre til straf for både spilleren og agenten.

Af Anders Dehn

Mohamed Daramy har på papiret ingen agent. Men i virkeligheden har Hasan Cetinkaya ifølge egne udtalelser været agent for ham. Det er i givet fald et brud på reglerne, og det vil DBU undersøge nærmere, skriver Ekstra Bladet.

Avisen har i de seneste uger omtalt en række tvivlsomme forhold blandt agenter med tilknytning til danske spillere. I dette tilfælde drejer det sig om, at Daramy ikke har en såkaldt repræsentationsaftale, men at Cetinkaya har udtalt, at han var agent for ham.

Ifølge DBU's regler må man ikke agere agent for en fodboldspiller, uden man har en gyldig repræsentationsaftale. Kommunikationschef Jakov Høyer bekræfter, at forbundet går ind i sagen.

- DBU har ikke modtaget repræsentationsaftale fra den pågældende agent eller spilleren, ligesom DBU ikke er orienteret om, at spilleren ved klubskifte til FCK skulle være repræsenteret ved en agent.

- På baggrund af det oplyste undersøger DBU, om spilleren har været repræsenteret af en fodboldagent ved spillerens skifte til FCK, siger han til Ekstra Bladet.

De regler, som regulerer fodboldagenter i Danmark, er defineret i DBU's cirkulære nr. 117. Her fremgår det også, hvilken straf DBU kan idømme både spillere og agenter.

Agenter kan få en advarsel, en bøde, en fratagelse af honorarer eller en fratagelse af retten til at være registreret agent, enten midlertidigt eller permanent.

Spillere kan straffes med advarsel, bøde eller karantæne.

Læs mere om det tvivlsomme agentmetoder her og her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus