Video : Tipsbladet
Superliga

- Det er et kollaps af en anden verden, FCK!

I efterbehandlingen af FC Københavns nederlag og missede mesterskab svinger Viaplays fodboldeksperter Ken Ilsø og Kenneth Emil Petersen øksen.

FC Københavns mesterskabsdrømme blev tirsdag aften knust i Århus, da AGF vandt med 3-2 over de forsvarende danske mestre.

Københavnerne skulle bruge point og allerhelst en sejr for at holde liv i mesterkskabsdrømmene, men nu skal de i stedet ud i en ekstremt afgørende kamp på søndag mod FC Nordsjælland, hvor de ved et nederlag kan misse Europa næste år.

Det er selvsagt ikke en situation, der flugter med FC Københavns egne ambitioner, og den fik da også hug i Offside-studiet efter kampen.

Her svang den ene del af ekspertduoen Kenneth Emil Petersen øksen.

- Det er et gigant kollaps. Det er ikke andet, og det kan ikke være andet end et kæmpe, gigantisk kollaps af FC København. De stod for et par runder siden i Brøndby, hvor Neestrup viste tre fingre, fordi det var det, der skulle til for at få mesterskabet. Tre sejre.

- De har haft to nederlag. Han snakkede i pausen om, at skibet vippede en lille smule, men nu er det kæntret og har motorstop. Resultatmæssigt er det en katastrofe, det FC København har leveret de seneste to runder, siger Kenneth Emil Petersen.

Samme vurdering kommer fra Ken Ilsø.

- Jeg tror ikke, der er nogen som helst i fodbolddanmark, der ikke mener, at det her er en katastrofe. Man har bragt sig i en situation, hvor man med et nederlag til FC Nordsjælland i næste uge, ingen gang kan komme i Europa. Det er det, vi alle sammen og de selv identificerer sig med. Vi har set dem have en flot Champions League-kampagne i år, men i Superligaen har det været for dårligt, siger Ken Ilsø og tilføjer:

- Jeg mangler også nogen, der går ind og tager noget ansvar. Man er bagud med tre mod AGF, der har tabt de sidste fem kampe i Superligaen. Der savner jeg et FCK-hold, der kan presse citronen helt til det sidste.

Forud for sæsonen og undervejs har FC København styrket en i forvejen hamrende stærk trup med spillere som Mohamed Elyounoussi og Magnus Mattsson.

Ifølge Kenneth Emil Petersen har de og resten af truppen svigtet.

- Det er en så stærk trup, hvilket også har vist sig i mit guldbarometer, fordi det er en trup, der er vanvittig stærk, men som totalt har svigtet. Nu skulle de virkeligt vise erfaringen, og at man har spillere, der er hentet til for at vinde mesterskaber i de her situationer og ikke kollapser, jamen så kollapser de guddødeme. Det er simpelthen et kollaps af en anden verden det her.

- Det er en af de bedste trupper nogensinde, der har været i Superligaen, som ikke kommer til at vinde et mesterskab. Han har kunnet vælge fra alle hylder. De henter fra Premier League, en Mattsson, der har været fantastisk i Holland. Det er helt vildt, at vi står en runde før tid, hvor det er ude af deres hænder, og de ikke kan nå det, siger Kenneth Emil Petersen.

FC København kan som minimum sikre sig tredjepladsen i en direkte duel med FC Nordsjælland. Det er også sidste chance for at sikre sig europæisk fodbold i næste sæson.