Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

- Det er så vildt befriende sagt, Uwe Rösler!

Tipsbladets kommentator Troels Bager Thøgersen mener, at der er grund til at hylde Uwe Rösler - og for den sags skyld også Jesper Sørensen - for deres hudløst ærlige bemærkninger i forbindelse med pokalkvartfinalerne.

Tag den, Jesper Sørensen!

Brøndbys cheftræner blev søndag sendt på juleferie med noget af en verbal kindhest fra trænerkollegaen Uwe Rösler, hvis AGF-mandskab ekspederede Brøndby ud af pokalturneringen.

Uwe Rösler langede efter søndagens opgør på Brøndby Stadion voldsomt ud efter Jesper Sørensen, som han mener mangler klasse og på det punkt halter meget langt efter Jacob Neestrup i FC København - du kan læse hele det ildsprudende interview her.

AGF-bossens udtalelser vil uden tvivl få en del opmærksomhed de kommende dage, for det hører absolut til sjældenhederne, at en Superliga-træner angriber en kollega på den måde. Der vil helt sikkert også være dem, der mener, at Uwe Rösler gik langt over stregen i sin måde at fremføre kritikken på.

I den lejr finder man imidlertid ikke Tipsbladets kommentator Troels Bager Thøgersen, der først og fremmest har lyst til at hylde Uwe Rösler for at lægge al politisk korrekthed til side og rent faktisk sige lige præcis, hvad han har på hjerte. 

- Det er vildt befriende med en træner som Uwe Rösler, der siger sin ærlige, uforbeholdne mening, fastslår Troels Bager Thøgersen.

Dykker man ned i selve substansen, medgiver Tipsbladets kommentator, at det er "usædvanligt" at komme med så bramfrie udtalelser, som AGF-træneren gør i dette tilfælde. 

- Men jeg forstår Röslers pointe, og jeg forstår 100 procent, at han føler trang til at forsvare sit hold. Sagt lidt populært, bider AGF, til det knaser. Det gjorde de også under David Nielsen, lidt a la Atlético Madrid.

- De udfordrer de dygtige hold i Superligaen og gør det møghamrende irriterende og besværligt at møde AGF. De har fundet deres identitet, og det har jeg svært ved at se noget forkert i. Uwe Rösler sender dem på banen med krav om, at de giver de ekstra procent for sidemanden, og selvfølgelig skal han da forsvare sine folk.

- AGF går til grænsen, nogle gange lidt over, og har også ry for det i Superligaen blandt flere andre klubber. Men det er heller ikke værre, end at AGF har begået sjetteflest frispark i efteråret, ét frispark bag Brøndby, siger Troels Bager Thøgersen.

Hvad angår Jesper Sørensen håber Tipsbladets kommentator ikke, at Brøndby-træneren lader sig skræmme af den skideballe, han har fået af Uwe Rösler. 

- Skal Jesper Sørensen så tie stille? Næ, han har lige så meget ytringsfrihed som Rösler og føler tydeligvis, AGF går over grænsen. Han skal da også forsvare sine egne, og hellere få svesken på disken end at tie.

- Men det bliver da højspændt til deres kampe i foråret, og næste gang skal Brøndby være 100 procent klar på, hvad AGF kommer med, slutter Troels Bager Thøgersen.

AGF avancerede med en samlet 3-2-sejr over Brøndby IF.