• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

- Det er sgu dejligt at se Damsgaard på det niveau

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Nordsjælland-træner Flemming Pedersen glæder sig enormt over Mikkel Damsgaard.

Af Ole Hoffskov

Hele verden lærte Mikkel Damsgaard at kende under EM-slutrunden. I FC Nordsjælland har de kendt ham, siden han var knægt.

Som 12-årig tog offensivspilleren turen fra barndomskluben Jyllinge til FC Nordsjælland, og i Farum udviklede han sig til en profil, som for et år siden blev solgt til Serie A-klubben Sampdoria for 50 millioner kroner.

Han er allerede meget mere værd efter bedrifterne ved EM-slutrunden, hvor Damsgaard spillede sig ind i mange danske fodboldhjerter.

I hjertet havde han allerede en plads hos Flemming Pedersen.

- Det var dejligt at se ham udfolde noget af sit potentiale på et internationalt niveau. Vi vidste jo godt, at han har et kæmpe potentiale, men man ved aldrig, om præstationerne følger med. Det må man sige, at de gjorde, siger FC Nordsjælland-træneren til tipsbladet.dk.

Flemming Pedersen var cheftræner for Mikkel Damsgaard i Farum, og han husker mest af alt en glad dreng.

- Han er en spiller, som elsker at spille fodbold. Han gør det ikke, for at nogle skal kigge på ham og synes, han er dygtig. Han er 100 procent i nuet, når han spiller, og han elsker at være på banen. At se ham udfolde sig på det niveau er sgu dejligt, siger Flemming Pedersen og tilføjer:

- Han har et højt teknisk niveau, og han kan orientere sig uden at kigge så meget på bolden. Han har et enormt overblik, og der er ikke langt fra tanke til handling. Det er jo ikke på grund af hans fysik.

- Han er handlingshurtig, som Morten Olsen kaldte det, og så har han teknikken til at udføre det. Han skubber ikke ret mange væk, og han løber heller ikke fra ret mange, men han kan løbe rigtig meget. 

Mikkel Damsgaards præstation ved EM har fået interessen for den 21-årige dansker til at skyde i vejret, og seneste melding er, at en stor Premier League-klub er klar med et bud på 185 millioner kroner - læs mere her. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020