Video : Tipsbladet
Superliga

- Det må du spørge Neestrup om

FC Københavns spillere glæder sig til opgøret mod Manchester United, hvor Lukas Lerager med al sandsynlighed starter på banen modsat opgørene i Superligaen.

Tipsbladet på Frederiksberg.

Tirsdag er Champions League-fodbolden tilbage igen efter en veloverstået landsholdstermin, og det betyder også, at FC København skal i aktion i midtugen.

Mandag rejser man til England for at møde Manchester United på Old Trafford. Det er selvsagt en kamp, som FC København ser frem til, men det bliver også et møde mellem gamle venner og holdkammerater.

Lukas Lerager var holdkammerater med Rasmus Højlund i FC København, mens han fra 2017-2019 var en del af landsholdet sammen med Christian Eriksen. Han venter dog med at finpudse venskabet til efter opgøret.

Det fortæller midtbaneslideren til Tipsbladet og resten af den fremmødte presse mandag inden afrejse til Manchester.

- Jeg har ikke snakket så meget med hverken Eriksen eller Højlund. Det tror jeg, der er en del andre, der gør. Blandt andre hans brødre. Det bliver først efter kampen i morgen for mit vedkommende.

Mens Rasmus Højlund er mere eller mindre garanteret en startplads, så er Christian Eriksen på det seneste gledet ud af startopstillingen i Manchester United. Men alligevel har man i FC København stor respekt for hans evner, uanset om han starter eller kommer ind fra bænken.

- Der er ingen tvivl om, at han er en fantastisk fodboldspiller. Det bliver spændende at se, om han er en del af det hold, som starter i morgen. Men han er dygtig, og det er en spiller, som vi skal passe på, når han har tid på bolden, siger Mohamed Elyounoussi og tilføjer:

- Han er jo rigtig god med bolden på fødderne og til at slå den sidste aflevering. Han er meget kreativ og minder på mange måder om Bruno Fernandes. Det er en topspiller, lyder det fra nordmanden, der i sidste sæson stod overfor Christian Eriksen, da han selv spillede for Southampton.

Han bakkes op af Lukas Lerager, der har nøjedes med at løbe efter ham til træning på landsholdet.

- Christian er rigtig, rigtig dygtig i mellemrum og til at sætte sine medspillere op. Som alle de andre handler det ikke kun om én spiller. Det er dygtige fodboldspillere, og du skal ikke give dem for meget tid og plads til at kunne finde den gode aflevering til specielt Rashford og Højlund med deres hurtighed. Så det handler om ikke at give dem for meget plads i bag- og forrum.

Artiklen fortsætter efter billedet...


Christian Eriksen, Lukas Lerager og Andreas Cornelius på træningsbanen i Helsingør i 2017. Sidstnævnte vil modsat Lerager og Eriksen ikke være kampdygtig til opgøret i Manchester, da han netop er vendt tilbage fra en skade (Foto: Lars Rønbøg/Getty Images).

Lukas Lerager bliver en af mange FC København-spillere, der skal sørge for at tage de sure meter og lukke ned for pladsen til Manchester Uniteds spillere, uanset om det er Christian Eriksen eller andre, der starter på banen.

Midtbaneslideren er nemlig fast mand i midtugerne, når der spilles Champions League. I Superligaen er situationen en lidt anden, og igen mod Vejle startede Lukas Lerager fra bænken.

- Det må du spørge Neestrup om.

Er det ikke træls. Du vil vel gerne spille alle kampe?

- Selvfølgelig vil jeg gerne det. Men når de komme så tæt på hinanden og med vores brede trup, så er det fint med mig. Selvfølgelig vil jeg gerne spille alle kampe, men der er også ting, som jeg ikke selv kan gøre noget ved. Og når jeg så kommer på banen, må jeg gøre det, jeg kan. Men ellers må du spørge Nees om det, siger Lerager, der blot er startet fire ud af 12 ligakampe.

Tipsbladet har sit spørgsmål til gode, da Jacob Neestrup ikke var til rådighed for pressen inden afrejse til England. Det vil han til gengæld være senere mandag, hvor FC København afholder pressemøde på Old Trafford klokken 17.30.

Her vil Tipsbladet være til stede, så du kan roligt følge med hos os de næste mange timer og under kampen i morgen.