Foto: IMAGO
Superliga

Rasmus Falk er møgirriteret over FCK-problem

FC København indkasserede atter på en dødbold i testsejren over Molde, og det er langt fra første gang nede i Portugal. Rasmus Falk er godt og grundigt irriteret over det.

PORTUGAL (Tipsbladet): FC København havde ikke de store vanskeligheder ved at besejre Molde 3-1 i generalprøven forud for Manchester City-kampen på tirsdag, men ikke alt var fryd og gammen. 

Akkurat som mod Elfsborg og Brøndby  indkasserede man en scoring efter en standardsituation. Mod Molde var det efter et hjørnespark, og der begynder altså at tegne sig et mønster over de mål, som enten Kamil Grabara og Runar Alex Runarsson har indkasseret, mens de har været i Portugal.

Det er lidt sværere nogle gange i de her kampe, når der kommer tre-fire mand ind, og der er nogle roller, der skal byttes

Rasmus Falk
Fodboldspiller, FC København

Efter kampen var Rasmus Falk godt og grundigt irriteret over målet, da han bliver spurgt ind til, hvorfor de ikke kan få løst de problemer. 

- Det er et godt spørgsmål. Det er ikke fordi, vi ikke bruger tid på det. Vi mangler at tage noget ansvar i de situationer, og der må vi også erkende, at selvfølgelig bliver der skiftet en del ud i de kampe her.

- Det er lidt sværere nogle gange i de her kampe, når der kommer tre-fire mand ind, og der er nogle roller, der skal byttes. Men der er helt sikkert også noget med at overholde de aftaler, vi har, som der ikke bliver gjort hundrede procent, og det må ikke ske.

Du virker mere irriteret end bekymret...

- Ja, det tror jeg egentlig er meget godt formuleret. Fordi noget af det er så simpelt. Noget af det har også bare noget med mentalitet at gøre, i forhold til at sige at den her skal jeg have væk under alle omstændigheder. Der er noget koncentration og disciplin i det, konstaterer Falk, der bakkes op af Christian Sørensen, som kalder det for dårligt, omend han er sikker på, at det nok skal blive løst i FCK's team. 

Cheftræner Jacob Neestrup ville ikke snakke lige så meget om FC Københavns problemer på området.

- Jeg kommer ikke til... Nu har vi spillet nogle træningskampe, og jeg satser på, at vi er der, når vi skal være der, men jeg konstaterer, at vi vandt kampen fuldt fortjent, og det er det, jeg er mest glad for, siger han, inden han bliver spurgt ind til, at det ikke dur at indkassere sådan en slags mål mod et hold som Manchester City.

- Nej, det er det ikke, men du skal slet ikke lukke nogle mål ind. 

Han var dog mere for at tale om FC Københavns overordnede defensive præstation, som han var virkelig tilfreds med. 

- Vi holder dem fuldstændig fra fadet og stordominerer kampen, indtil de sidste ti minutter, hvor vi laver så mange byt. Det er fint nok. Jeg kan også godt se, at de scorer på et hjørnespark, og det irriterer os. Men så skal vi også finde noget at pille ved i alle kampe. Hvis ikke man kunne se – og det ved jeg også godt, I kan – at det her var en rigtig kontrolleret præstation mod et stærkt norsk hold. Jeg har ikke noget at sætte på præstationen i dag – den var tæt på perfekt, konstaterer han. 

Se interviewene om FCK's dødboldsproblemer i afspilleren over denne artikel.

FC København rejser hjem fredag med to sejre og et enkelt nederlag ved Atlantic Cup i bagagen.