• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Ekspert: Det er årsagen til FCN's udebanekompleks

Foto: Getty Images

Deres vante hjemmebane med kunstgræsset er en faktor, mener Per Frimman

Af Oliver Okstrøm

FC Nordsjælland har i løbet af 2023 haft det utroligt svært på udebane. Af de syv kampe, som de har spillet er det blevet til fire uafgjorte og tre nederlag. Det er selvsagt ikke noget, som hjælper dem i mesterskabsjagten.

Fodbold-ekspert Per Frimann peger i den forbindelse på, at deres vante hjemmebane med kunstgræs kan spille ind. Det fortæller han på TV3+, hvor han bliver spurgt til, hvorvidt der er tale om et udebanekompleks.

- Jeg tror, at trænerne gør meget ud af, at de ikke kommer ind på den vej. De skal ikke gå og tænke for meget på, hvor de ikke præsterer godt nok, siger han og fortsætter:

- Men det er klart, at rigtig meget af FC Nordsjællands spil handler om farten, tempoet. Om at man flytter bolden hurtigt nok og at man har de rigtige positioner og indtager de rigtige positioner hurtigt nok. Så hvis kampene bliver langsomme, så bliver det ikke deres fordel, lyder det fra Per Frimann.

Selv slår FC Nordsjælland-cheftræner Johannes Hoff Thorup fast på førnævnte tv-station, at nogle af pointtabene på udebane handler om nogle særlige faktorer.

- Vi har ikke sådan været overordnet tilfreds med alt, hvad vi har lavet. Og så er der nogle omstændigheder, hvor vi indkasserer i overtiden i Aarhus, og det er jo sådan nogle små detaljer, der afgør om vi kommer derfra med ét eller tre point. Det er ikke dét, der må tegne billedet. Det er ikke det, der fylder, at vi ikke har vundet på udebane. Det der fylder, det er, hvordan vi kan præstere endnu bedre, fortæller FCN-træneren.

Mandag møder de Brøndby, som han har gode minder mod. Læs mere om det her.