• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Ekspert: Dette er vigtigt for FC Midtjylland nu

Foto: Jan Christensen/Getty Images

FC Midtjylland søger efter en ny træner, men der er også andre ting, der er vigtige for klubben nu, mener Peter Sørensen.

Af Kenneth Jensen

De har fyret to cheftrænere i denne sæson, og hvis man ikke også skal ansætte og fyre en ny, skal FC Midtjylland have styr på butikken og den retning, man vil i.

Klubben fra Ikast og Herning har ramt en sjælden bølgedal og er netop gået glip af Superligaens mesterskabspil - i stedet spiller man nu om at blive nummer syv i rækken.

Det kan naturligvis give en ny cheftræner masser af muligheder, når det kommer til at spille et hold ind - det er næsten gratis - men ifølge Peter Sørensen ligger der et større arbejde med at få styr på de større spørgsmål i FC Midtjylland.

- Det er vigtigt, at FC Midtjylland bliver helt klar på, hvad de vil, og ikke kun hvem de vil have som træner. Man skal huske på, at FC Midtjylland er en relativt ung klub, som på meget kort tid har gjort det fantastisk stærkt. Også i nyere tid. Skræller man lige et halvt år af har de leveret fantastiske resultater og været kontinuerligt i top tre, hvor de hører til og skal være med det budget, de har.

- Nu vil de endnu mere og udvikle sig yderligere. Skal man udvikle sig, skal man ikke gøre det samme. Nu er der kommet en ny rigmand ind (Anders Holch Povlsen, red.), der har købt en fjerdedel af klubben. Er han tilfreds med at have en fjerdedel, når det er sådan, at der sidder en (Matthew Benham, red.), som har tre fjerdedele, og som forekommer at være mere interesseret i, hvad der foregår ovre i England?

- Det kan man ikke fortænke ham i, men måske skulle man bytte rundt på de tos (ejer)andele, det ville være oplagt. Når man så gør det, kan det være, det vil have en afsmitning på, hvordan det ser ud på det øverste led. Men det er en justering. Det er jo veldrevet, det skal vi huske på. Det er en fantastisk fin forretning. En klub, der skaber resultater.

- Det har (Claus) Steinlein været hovedet på - det er der ingen grund til at ændre på. De har også en ungdomsafdeling, der er solid og flot og får resultater, når de spiller i Youth League, og jeg tror også, de fører U19 Ligaen.

- Men der ligger alligevel noget imellem de her led i organisationen. Der er noget, der fungerer. De får solgt godt, de er stærke, men de har ikke været dygtige til at vinde på transfermarkedet i forhold til at få spillerne ind i den omgang. De har været for dyre og forkerte.

- Og så har de også selv peget på, at de seneste to cheftrænere har været forkerte, siger Peter Sørensen.

Se mere til Peter Sørensens vurdering af FC Midtjylland i videoen øverst i afspilleren.