• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Ekspert: FCM kunne have solgt Nørgaard for dobbelt så meget som Brøndby

Foto: Getty Images

Brøndby IF fik en fin pris for Christian Nørgaard, men FC Midtjylland kunne have fået en markant bedre, vurderer sportsøkonom.

Af Ole Hoffskov

Brøndby IF solgte i sommeren 2018 Christian Nørgaard til Serie A-klubben Fiorentina for 26 millioner kroner. Det kunne FC Midtjylland have gjort meget bedre, lyder det fra Jesper Jørgensen, der er sportsøkonom hos Deloitte.

Årsagen er ikke dårligt købmandsskab fra Brøndby IF eller exceptionelt godt arbejde af Claus Steinlein og co. i FC Midtjylland. Det er simpelthen bare et udtryk for, hvordan de danske klubber hver især har positioneret sig på transfermarkedet.

Læs også:Leder: Wilczeks 198 dage fra BIF-hjerte til FCK-skifte er fodbold anno 2020

- Det handler meget om det indtryk, de udenlandske klubber har af Superligaen og dens klubber. Der er transfermarkedet meget kompetitivt, og der er stor forskel på, hvordan FC København, FC Midtjylland og FC Nordsjælland er positioneret i forhold til spillersalg sammenlignet medresten af Superligaen, siger Jesper Jørgensen til Tipsbladet og fortsætter:

- En spiller som Horsens' Jeppe Kjær ville jo være 80 millioner kroner værd, hvis han spillede for FC København, mens Claus Steinlein i FC Midtjylland vel havde fået mindst det dobbelte for Christian Nørgaard end de cirka 25 millioner, Brøndby IF fik for ham i 2018.

Læs også:Avis: Så meget tjener Kamil Wilczek i FC København

- En Superliga-klubs track record og netværk betyder utrolig meget, når der skal sælges spillere til store beløb, og den evne er et væsentligt konkurrenceparameter, hvis man vil spille i toppen af Superligaen.

Du kan læse meget mere om Superliga-klubbernes transferstrategi i Tipsbladet, som er på gaden i dag. Du får blandt andet også en reportage fra opgøret mellem FC København og Istanbul Basaksehir, et interview med en dansk Champions League-træner og et interview med den tidligere Randers-profil Jonas Bager, der har haft en svær første sæson i Belgien.

Du får Tipsbladet med, når du køber Ekstra Bladet om fredagen. Du kan også få et abonnement på fredagsavisen - læs mere her. 

Læs også:Afbrænding af Wilczek-trøjer aflyst: Fuck medierne

Læs også:Navnet kradset væk: Wilczek fjernet fra landsholdsvæggen i Brøndby

Læs også:Fanklub-formand: Wilczek kan starte med at lave hattrick mod Brøndby

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus