Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-bombe: Han træder i karakter

Andreas Byder viste kæmpe format, da han fortalte om, hvorfor Magne Hoseth blev fyret, mener ekspert i fyringer.

Der gik chokbølger gennem fodbolddanmark, da Lyngby fredag meldte ud, at man havde fyret Magne Hoseth efter blot 50 dage på posten som cheftræner. 

Efterfølgende var der ingen tvivl i kommunikationen fra klubbens administrerende direktør, Andreas Byder. Til Tipsbladet og de øvrige medier kunne han sige, at det var fuldstændig forfærdeligt at tage beslutningen, og at alle i huset kunne lide Magne Hoseth. Det drejede sig om Magne som fodboldtræner, for menneskeligt er han en klassefyr, lød det i interviewet, du kan læse her.

Man kan skyde skylden på mange processer her, at der er sket en fejlcasting, men den ejer han fuldstændig.

Jesper Magnusson
Administrerende direktør, Makio

Det er ganske usædvanligt, at en klub lægger sig fladt ned i en efterhånden kold og kynisk fodboldverden, hvor det er sjældent, at cheftrænere holder flere år i samme job. Og det er noget, som får Jesper Magnusson til at klappe i hænderne.

Han er direktør for firmaet Makio, der laver outplacement og har gjort det siden 1996. De hjælper folk, der er blevet opsagt, i job, og det er virksomhederne selv, som hyrer deres konsulentydelse. Jesper Magnusson er groft sagt ekspert i fyringer, og han er vild med Andreas Byders måde at håndtere fyringen af Magne Hoseth.

- Jeg synes, at Andreas Byder træder i karakter. På godt dansk synes jeg, at han har røv i sine lederbukser. Han stiller op og indrømmer, at det her er en fejlrekruttering. De opdager, at det er forkert nærmest dagen efter i spillertruppen, og så er han 50 dage om at eksekvere på det. I min bog er det hurtigt. Det er godt nok en svær beslutning at tage at skulle træde frem og sige, at man har kvajet sig så meget, at man har ansat en mand, hvis kompetencer ikke matcher, forklarer han til Tipsbladet og fortsætter:

- Han giver kærlighed videre. Han har respekt for mennesket og vil gerne være i dialog med ham efterfølgende, og er ked af at han har udsat ham for det her. Den tror jeg på. Den virker troværdig for mig, og det er god stil. Man kan skyde skylden på mange processer her, at der er sket en fejlcasting, men den ejer han fuldstændig. Han siger: ”Jeg ligner en kæmpe idiot, og det er min skyld”. Det fritager nogle fra at tænke, at Magne er dårlig som træner – det er han ikke, han er bare fejlcastet. Shit happens, men han ejer det.


Magne Hoseth nåede 50 dage i spidsen for Lyngby. Fredag blev han fyret. Foto: Lyngby Boldklub

Han lægger vægt på, at det er en større fejl, at Lyngby har ansat Magne Hoseth, hvis kompetencer ikke matcher til trænerjobbet, end at Magne Hoseth har sagt ja til jobbet, selv om han ikke har evnerne til det. 

Derfor er Andreas Byder en leder, som man gerne vil arbejde under, mener Jesper Magnusson. Hele processen efter fyringen kan også vise sig positiv, når Lyngby skal finde en afløser for Magne Hoseth.

- Den næste træner, de skal ansætte, kan være usikker på, hvordan de behandler folk, og om han vil arbejde for dem, men måske bliver det det modsatte. Måske bliver der run på for at få lov til at fylde Magnes sko i Lyngby, fordi de opfører sig ordentligt, på trods af at de har dummet sig. Alle dummer sig, konkluderer Jesper Magnusson.

Det er bare ikke alle ledelser, som efterfølgende går ud og tager ansvaret for deres fejl.