Video : Tipsbladet
Superliga

Ekspert: Lyngby er favorit til at rykke ned nu

Der er mørke udsigter for Lyngby, som søndag tabte med 2-4 til Superliga-bundproppen Hvidovre.

Lyngby sluttede efterårssæsonen godt af med en 2-0-sejr over Silkeborg, men efter vinterpausen er klubben løbet ind i tre nederlag i træk. Samtidig har man skilt sig af med Magne Hoseth som cheftræner efter bare to af kampene.

I det hele taget er det en udvikling, som den tidligere landsholdsspiller og nuværende fodboldekspert Lars Jacobsen ser lyst på. Det fortæller han om på Discovery+.

- De har misset nogle ting omkring ansættelsen af Magne Hoseth, når det skal komme til et brud så tidligt. Det er katastrofalt for Lyngby, og det betaler de jo prisen for lige nu. Jeg er også nødt til at sige, at når man går ud og spiller mod Hvidovre, som vi jo allesammen har dømt nede igennem længere tid, siger han og fortsætter:

- Du fører med 2-0 på hjemmebane og ender med at tabe med 2-4, så er der lige pludselig et mentalt aspekt. Du får lagt oveni, at der er nogle Lyngby-spillere, der ikke længere tror, at de kan vinde fodboldkampe. Det er jo sådan en mavepuster af rang, at du taber til rækkens absolut dårligste hold på den måde på hjemmebane efter at have ført med 2-0. Den er ikke god, fortæller Jacobsen.

Når det kommer til, hvem der er favorit til at rykke ud af Superligaen lige nu, så kommer svaret med det samme.

- Det er Hvidovre og Lyngby. Det er det, fordi jeg ser på et Vejle-hold, der længe har set solide ud. De skal nok få deres point. De kommer til at skrabe sammen. Lyngby kan godt blive det hold, hvor det går fuldstændig i stå. Så må vi se, hvad der ender med at ske i Randers, som også godt kan blive trukket med ind i det. Men lige nu - nu snakker vi øjebliksbilleder - der ser Lyngby da markant svagere ud end Vejle, fastslår Lars Jacobsen.

Ved sin side istemmer EM-helten fra 1992, Flemming Povlsen, at det står til at blive Hvidovre og Lyngby, der rykker ned.

Lyngby er i øjeblikket ét point over nedrykningsstregen, og i næste runde skal de møde FC København på udebane.