• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Ekspert: Mange klubber vil være misundelig på AGF

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

AGF har lavet et rekordstort overskud på trods af coronarestriktioner. Ekspert i fodboldøkonomi roser klubben.

Af Anders Dehn

Tidligere onsdag præsenterede selskabet bag AGF et historisk regnskab. Det bød på det største overskud i selskabets historie, og det afføder nu ros fra Jesper Jørgensen, der er sportsøkonom hos Deloitte, over for B.T.

Han fremhæver blandt andet det faktum, at AGF's overskud kommer på baggrund af et år, 2020/21, hvor coronarestriktioner i høj grad stadig var en del af de danske klubbers hverdag. Med til historien hører, at AGF indskrev indtægter for knap 16 millioner fra statens kompensationsordninger i forbindelse med coronarestriktioner.

Jørgensen er dog fortsat imponeret.

- Det er flot, at man har kunnet øge sponsorindtægterne under covid-19. Men de sportslige resultater har også skabt en ro i klubben, og hvis der er noget, sponsorer kan lide, så er det ro og sportslige resultater. Mange klubber vil være misundelige på den måde, AGF er sluppet igennem covid-19, siger til B.T.

AGF lavede et overskud på 25 millioner kroner. Det var tredje år i træk, klubben havde plus på bundlinjen.

Mens sponsorindtægterne steg en smule, tjente AGF også gode penge på spillertransfers. Faktisk fordoblede klubben sine indtægter i forhold til året forinden. Læs mere om dét her.

AGF forventer endnu et overskud i indeværende regnskabsår, som altså følger fodboldsæsonen, på mellem 0 og 20 millioner kroner i plus.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020