• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

AGF fordoblede sine transferindtægter på ét år

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

I seneste sæson solgte AGF for godt og vel dobbelt så meget som sæsonen før. Klubben modtog også en stor portion millioner i corona-kompensation.

Af Anders Dehn

Tidligt onsdag eftermiddag præsenterede AGF et historisk stort overskud. Klubben kom selv med flere forklaringer på pengeregnen, som man kan læse mere om her. Én af faktorerne var øgede transferindtægter.

Dykker man ned i tallene i regnskabet, fremgår det, AGF stort set fordoblede sine transferindtægter i 2020/21 sammenlignet med året før. Fra 14,9 til 28,6 millioner kroner.

Det skyldes ikke mindst, at klubben solgte Mustapha Bundu til Anderlecht i sommeren 2020. Han indbragte ifølge Tipsbladets oplysninger AGF 3 millioner euro, altså godt 22,5 millioner kroner. 

Derudover solgte man også Kasper Lunding til Heracles Almelo, Magnus Kaastrup til Lyngby BK og Nicklas Helenius til Silkeborg IF. I den foregående sæson var det især salget af Jens Stage til FC København, der skæppede i kassen.

Man kan også læse i regnskabet, at AGF forventer at modtage et større millionbeløb fra statens kompensationsordninger i forbindelse med coronarestriktioner. Klubben har indskrevet 15,9 millioner for 2020/21. Til sammenligning var samme tal 10,4 for året før.

Det betyder ikke nødvendigvis, at alle pengene er tikket ind på kontoen endnu. Beløbet dækker over, hvad AGF forventer at modtage på baggrund af reglerne for kompensationsordningerne.

Regnskabet viser også, at AGF brugte flere penge på førsteholdet i seneste sæson end i sæsonen før. Posten "personaleomkostninger" - det vil sige løn, honorarer, pension og så videre - steg med 13 millioner til 87 millioner kroner.

AGF fortæller selv, at en stor del af pengene er gået til Superliga-truppen: "Stigningen kan henføres til stigning i antal ansatte og ikke mindst øgede udgifter til A-truppen," skriver klubben. Det gennemsnitlige antal fuldtidsansatte steg fra 93 til 96.

Stigningen afspejler sig også i Tipsbladets halvårlige gennemgang af Superliga-klubbernes sportslige budgetter. Her tog AGF's et stort hop fra sommeren 2020 til sommeren 2021.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020