Video : Tipsbladet
Superliga

Eksperter: FCM-anførers plads er truet

Henrik Dalsgaard må vænne sig til, at han ikke er selvskrevet til startopstillingen i FC Midtjylland længere, selvom han er klubbens anfører.

Henrik Dalsgaard var fredag bænket af FC Midtjyllands cheftræner Thomas Thomasberg, hvor der i stedet blev gjort plads på højrebacken til tjekkiske Adam Gabriel, som takkede for tilliden med både et mål og en assist i opgøret mod Lyngby.

Det er derfor også sådan, at tiden er inde for Dalsgaard til at indstille sig på, at han ikke længere er fast mand på holdet i FCM. Det mener den tidligere Superliga-træner Peter Sørensen i sin rolle som ekspert i Onside.

- Jeg tror, at man vænner sig til, at der er konkurrence om tingene, når man spiller i Superligaen - og som han i mange år. Jeg tror, at han kommer til at spille igen, det må jeg sige. Men der er ingen tvivl om, at der er hård konkurrence - også for ham - på den position. Joel Andersson er også ved at være klar igen, som var foretrukket frem for Henrik Dalsgaard, siger han og fortsætter:

- Det var også derfor, tror jeg nok, at han blev flyttet ind som stopper på et tidspunkt, fordi der kunne han måske gøre sig, når der var bedre muligheder på højre back.
Han er også ved at være oppe i årene, kan man sige, og han må også vænne sig til, tror jeg, at han ikke er selvskrevet i startopstillingen, lyder det fra Peter Sørensen.

I samme studie fortæller med-ekspert Kenneth Emil Petersen om sin tidligere holdkammerat fra deres fælles fortid i AaB, at der er grund til at være bekymret for spilletiden for Henrik Dalsgaards vedkommende, da backen ifølge KEP er på et nedadgående niveau.

- Det er svært, men det er meget naturligt, når man når de her 34 år. Han har også et dårligt indhop og medvirkende til at skabe en stor chance til Lyngby til sidst, fordi to af de mest rutinerede, Dalsgaard og Ingason, går op til den samme bold. Dalsgaard har ikke leveret på høje niveua, og det er også derfor, at der er blevet handlet ind på den her position, fortæller Kenneth Emil Petersen.

Dalsgaard kom til FC Midtjylland i 2021, og han har kontraktudløb efter denne sæson.

Selv har Henrik Dalsgaard for en måned siden udtalt sig om, at han gerne vil forlænge. Læs mere om det her.