• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Ellevild FCK-stjerne: Han er iskold - fed type

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Rasmus Falk hylder FC Københavns bredde, som i hans øjne blev den helt store forskel på succes og fiasko på Brøndby Stadion.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Tipsbladet på Brøndby Stadion.

Der var dramatik for alle pengene, da Superligaens nummer et og to søndag bragede sammen på Brøndby Stadion.

Fem år er det siden, at Brøndby IF og FC København senest er tørnet sammen, hvor førstepladsen var på spil. I første halvleg rakte Brøndby IF mest ud efter den, indtil tingene blev vendt på hovedet efter pausen.

Men det krævede i høj grad et par alvorsord i FC Københavns omklædningsrum.

- Der var ikke god stemning. Der blev gået til den, og det er også fordi, at vi har forventninger og standarder, som vi skal leve op til. Noget af det er så simpelt som intensitet og energi, og det leverede vi ikke. Den del vandt Brøndby på i første halvleg, siger Rasmus Falk til Tipsbladet og resten af den skrevne presse efter kampen.

Udtrykket i anden halvleg var et helt andet fra FC København, men det hjalp også, at man undervejs kunne smide den ene topspiller efter den anden på banen.

- At vi kan sætte så meget kvalitet ind afgør kampen. Kæmpe respekt til alle dem, der kommer ind og gør forskellen i dag. Claesson leverer en super indsats, Roony afgør det, Orri kommer ind og gør det godt, og så er der Valdemar, som ikke har spillet så meget, men han gør det fornuftigt. Det er dejligt, at han er der, når vi har brug for det. Og hvem er det så, jeg mangler? Ankersen kommer ind og er afgørende for, at det lykkes. Så der er ingen tvivl om, at de har en kæmpe ære af kampen.


Matchvinder Roony Bardghji hyldes foran klubbens medrejsende fans (Foto: Lars Rønbøg/Getty Images).

Men selvom kvartetten høster fortjente roser fra Rasmus Falk, så var det i sidste ende svenske Roony Bardghji, der stjal rampelyset med sine to scoringer.

- Det var skønt, og det er fedt for ham. Han har gjort det før, og han er iskold. Den skal han have, og han er bare en fed type. Det er også et tegn på den kvalitet, vi kan bringe på banen, og det kan jeg godt forstå, hvis de andre hold er lidt misundelige på, lyder det fra en træt Rasmus Falk, der har spillet tre kampe på otte dage.

- Det er hårdt. Jeg vil sige det sådan, at det ikke er meget aktivitet, man laver udenfor kampene. Så det er hårdt, men det er også fedt. Vi er samtidig også så priviligerede, at vi har gode folk omkring os, som ved, hvor der skal optimeres og gør alt, hvad der skal til for, at vi står knivskarpt. Så der er også sket meget på den front i fodbolden.

Rasmus Falk sætter også ord på topstriden i Superligaen, som han mener, indeholder mange forskellige hold.

- Jeg synes, at de [Brøndby, red.] har et rigtig godt fodboldhold. Vi har selv en forventning og en tro på, at vi skal være stærkest og gå efter det. Nordsjælland og Brøndby er gode, og AGF synes jeg har været gode under Uwe Rösler. Så jeg synes, at mange hold gerne vil byde sig til. Det er tidligt på sæsonen, men vi er glade for det pointantal, vi har efter en start på sæsonen, hvor det væsentligste har været at komme i Champions League.

31-årige Rasmus Falk spillede alle 90 minutter af søndagens derby mod Brøndby, der som bekendt endte med en sejr på 3-2.