• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

En bombe i Sverige: Jeg må sige tillykke til FCK

Foto: Getty Images

FC København har fået fingrene i et kæmpe talent i form af Isak Bergmann Johannesson, lyder det fra svensk journalist.

Af Ole Hoffskov

FC København præsenterede kort før transferdeadline Isak Bergmann Johannesson som nyt medlem af løveflokken. Islændingen, 18 år, er hentet i IFK Norrköping, og han betegnes som ét af de største talenter i Skandinavien. I 50 kampe for IFK har offensivspilleren blandt andet noteret sig for 16 assists.

Nu er det FC København, der får glælde af stortalentet, og det vækker uden tvivl jubel i den danske hovedstad. Samtidig vækker det stor undren på den anden side af Øresund.

Det fortæller Daniel Kristoffersson, der er journalist på den svenske avis Expressen.

- Min umiddelbare reaktion var, at jeg var meget, meget, meget overrasket. Isak Bergmann Johannesson har været rygtet til meget større klubber end FC København. Der har blandt andet været bud fra Wolverhampton og Red Bull Salzburg, fordi han var fantastisk i sidste sæson. Han har udviklet sig fantastisk, og alle talte om, at han ville blive solgt for 8-10 millioner euro, siger Kristoffersson til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Han har ikke været lige så god i denne sæson, hvor IFK Norrköping har fået ny cheftræner og spiller på en lidt anden måde. Isak har ikke helt ramt sit topniveau og er kun noteret for to mål og tre assists.

Den nye cheftræner i IFK Norrköping hedder Rikard Norling, og han er en væsentlig del af forklaringen på, at Isak Bergmann Johannesson nu er fortid i den svenske klub, vurderer Daniel Kristoffersson.

- Han havde ikke noget dårligt forhold til træneren på det personlige plan, men den måde, Rikard Norling spiller på, passer ikke så godt til Isak. Han vil gerne spille 3-5-2 eller 3-4-3, og det kræver, at spillerne er villige til at løbe utrolig meget, og det er ikke Isaks styrke. Jeg håber, han får en mere offensiv rolle i FC København, for det passer ham bedre, siger journalisten, der mener, at islændingen kan gøre gavn flere steder på banen.

- Isak er en dygtig allround-spiller. Han læser spiller fantastisk og kan begå sig som offensiv midtbanespiller og på kanten. Jeg synes, at han er bedst, når han spiller på den offensive midtbane. Her kan han for alvor folde sig ud som kreatør. Jeg må bare sige tillykke til FC København med en fantastisk spiller, som kan nå meget langt i sin karriere, siger han.

Journalisten var én af dem, der var ved at få aftenkaffen galt i halsen, da det kom frem, at FC København havde købt Isak Bergmann Johannesson. Han tøver ikke med at tage de store gloser i munden, når han skal beskrive overraskelsesmomentet.

- Det er helt klart en transferbombe. Jeg havde forventet, at Isak Bergmann Johannesson ville skifte til en større klub, fastslår Daniel Kristoffersson.

- FC København er selvfølgelig ikke et skridt ned, men jeg ser dem som værende på samme niveau som IFK Norrköping. FCK er måske lidt bedre i forhold til at tage det næste skridt, for klubben er dygtige til at sælge spillere til større klubber, men det er IFK Norrköping også. De seneste par år har klubben blandt andre solgt Arnor Sigurdsson til CSKA Moskva og Sead Haksabanovic til Rubin Kazan for store summer.

Islændingens afsked er en bitter pille at sluge for mange IFK Norrköping-fans.

- Jeg tror, at IFK Norrköping-fansene er lidt skuffede. De vidste godt, at Isak kun var i klubben på lånt tid, men de havde nok regnet med, at han ville blive solgt til en større klub end FC København, lyder det fra Daniel Kristoffersson.

Isak Bergmann Johannesson har underskrevet en femårig aftale med FC København. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020