• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

En lille håndsrækning: Randers modtog under tre millioner fra staten

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Staten udbetalte 2,675 millioner kroner til Randers FC i lønkompensation, mens spillere og trænere var hjemsendt i foråret.

Af Anders Dehn

Der er stod forskel på, hvor meget de enkelte Superliga-klubber har fået i coronakompensation fra staten. For Randers FC's vedkommende drejer det sig om under tre millioner kroner.

Det fremgår af det årsregnskab, som selskabet Randers FC A/S netop har frigivet. Her kan man læse, at klubben helt præcis har modtaget 2,675 millioner kroner i kompensation for den periode i foråret, hvor spillere, trænere og andre ansatte var hjemsendt.

Læs også:AGF har modtaget et tocifret millionbeløb i støtte fra staten

Tidligere har Brøndby IF fortalt, at klubben fik 27,7 millioner i årets første seks måneder, mens FC København modtog 15,5 millioner kroner. Randers' østjyske naboer, AGF, fik 10,5 millioner ind fra staten frem til udgangen af juni. Støtten fordelte sig på statens kompensationspakker for faste omkostninger, arrangørkompensation og lønkompensation.

Randers meldte allerede i midten af sidste uge ud, at klubben havde lavet et underskud på 4,4 millioner kroner. Af regnskabet fremgår det, at underskuddet helt præcis var på 4.498.509 kroner.

Læs også:Coronahjælp: Så mange millioner har Brøndby fået fra staten

Klubben forventer dog, at indeværende regnskabsår giver et overskud. Det skyldes delvist salget af Emil Riis til Preston North End.

- Køb og salg af spillere er en stor del af fodboldforrretning, men inden transfervinduet åbner, laver vi grovbudget, så vi ved, hvor vi cirka havner henne. Det grovbudget i år kom ud med et mindre overskud, sagde bestyrelsesformand Svend Lynge Jørgensen til tipsbladet.dk i sidste uge.

- Efter vi har lavet det grovbudget, sker der det, at vi sælger Emil Riis for et pænt pengebeløb. Det cementerer, at vi kommer til at lave et overskud, som så bliver større, end vi havde regnet med.

Læs også:Randers kan tjene flere millioner på angriber: Har sikret sig videresalgsklausul

Læs også:Salg af Randers FC rykker nærmere: Forventer afklaring inden nytår

Læs også:Randers FC præsenterer underskud: Forventer overskud næste år

Superliga

Optakt: Atalanta - FC Midtjylland

De danske mestre har fortsat ikke fået point i Champions League-gruppespillet og er i fare for at ende uden noget som...

Mere Superliga

Fokus