• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Randers kan tjene flere millioner på angriber: Har sikret sig videresalgsklausul

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Randers FC var allerede på vej mod et overskud, før klubben solgte Emil Riis for et større millionbeløb. En videresalgsklausul kan desuden sende endnu flere penge til Kronjylland.

Af Anders Dehn

Der var engang, hvor Randers FC præsenterede sorte tal år efter år. Torsdag kom klubben dog med fjerde regnskab med underskud i streg. Til gengæld bliver det bedre allerede om et år.

Randers forventer nemlig et overskud, og det er ikke kun takket være de penge, som klubben tjente på at sælge Emil Riis til Preston North End. Det slår bestyrelsesformanden i Randers FC Holding A/S, Svend Lynge Jørgensen, fast.

- Køb og salg af spillere er en stor del af fodboldforrretning, men inden transfervinduet åbner, laver vi grovbudget, så vi ved, hvor vi cirka havner henne. Det grovbudget i år kom ud med et mindre overskud, siger formanden til tipsbladet.dk.

- Efter vi har lavet det grovbudget, sker der det, at vi sælger Emil Riis for et pænt pengebeløb. Det cementerer, at vi kommer til at lave et overskud, som så bliver større, end vi havde regnet med.

Læs også:Randers FC præsenterer underskud: Forventer overskud næste år

Det forudsætter, tilføjer Svend Lynge Jørgensen, at Superligaen ikke pludselig bliver afblæst på grund af coronavirus, og at de største sponsorer bliver ved med at bidrage med deres sponsorater. Men selv med de nuværende tilskuerrestriktioner forventer Randers FC et plus.

Ifølge B.T. indbragte Emil Riis-salget over 10 millioner kroner i klubkassen. Det kom desuden frem på torsdagens generalforsamling, at beløbet kan stige, fordi Randers FC har en videresalgsklausul på U21-landsholdsangriberen.

At bedømme ud fra Riis' start i England kan det godt være, at Randers-ledelsen kan begynde at glæde sig. Spillerens nye manager er i hvert fald svært begejstret.

- Jeg vil ikke lægge for meget pres på ham, men jeg synes, at han lignede et fund derude, sagde han forleden efter Riis' første startplads.

Læs også:Manager storroser Emil Riis: Han ligner et fund

Svend Lynge Jørgensen lægger ikke skjul på, at han gerne ser, at Preston sælger Emil Riis videre.

- Man kan håbe, at andre synes det samme (som manageren, red.). Jeg håber, han bliver solgt videre, og at han får succes, for han er en god dreng. Ikke kun for pengenes skyld, men så har vi også sendt et signal til de andre unge mennesker om, at vi kan sælge til gode klubber, siger formanden.

Der skal dog mere til, før han regner potentielle videresalgsmillioner som penge i banken.

- Nej, det gør vi overhovedet ikke. Nogle gange får man noget ud af de klausuler, andre gange gør man ikke. Men hvis de sælger ham videre for mere end det, de har betalt os, får vi en andel af det.

Randers FC's underskud for 2019/20 var på 4,4 millioner kroner.

Læs også:Randers FC så ny angriber an på video

Læs også:Superliga-spørgsmål: Perfekt timing for Brøndby IF?

Læs også:Optakt: Randers FC - SønderjyskE

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020