Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Randers FC - SønderjyskE

Efter skuffelsen mod FC Nordsjælland skal Randers FC forsøge at rejse sig mod SønderjyskE, der er startet sæsonen fornemt.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00 
Spillested: Cepheus Park, Randers 
Dommer: Michael Tykgaard 
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #rfcsje #sldk

Holdnyt:
Randers FC:
Thomas Thomasbergs mandskab følte sig snydt for et mål mod FC Nordsjælland i mandags, og TV-billeder viser, at kronjyderne havde en klar sag. Det ændrer bare ikke på, at Randers tabte opgøret 0-1 og dermed fortsat står noteret for fire point.

Randers FC overraskede mod FC Nordsjælland ved at stille op i en 3-5-2-formation i stedet for den helt klassiske 4-4-2, og holdet gjorde det fint i Farum, men mon ikke, at Thomasberg er tilbage i den vante formation mod SønderjyskE.

Mod FC Nordsjælland måtte Randers FC undvære Simon Piesinger, men han træner tæt på fuldt med igen og ventes at være med søndag.

Nyerhvervelsen Nikola Mileusnic var heller ikke med mod FC Nordsjælland, fordi han på kampdagen ikke havde trænet med i klubben så længe. Han kan blive bragt i spil mod SønderjyskE.

SønderjyskE:
Haderslev-klubben blev de første i denne sæson til at vinde over Brøndby IF, og SønderjyskE leverede en bundsolid præstation, da de blå-gule blev besejret med 2-0. Særligt defensiven så stærk ud og gav ikke ret meget væk.

SønderjyskE imponerede ikke i Superligaen i sidste sæson, men Glen Riddersholms tropper er kommet fornemt fra start i denne med tre sejre i de første fem kampe, hvilket rækker til en fjerdeplads før sjette runde. Mange af kampene har været tætte, men SønderjyskE har haft marginalerne og dygtigheden på deres side.

Læs også:Tidligere rygtet til Superligaen: FCM-backs bror er åben for skifte

Glen Riddersholm fastslog i sidste uge i et interview med tipsbladet.dk, at det under hans ledelse ikke har set bedre ud i SønderjyskE, end det gør lige nu. Det er altså både på- og udenfor banen, at der blæser postive vinde.

SønderjyskE har fortsat Marc Pedersen på skadeslisten, og derudover er der tvivl om Alexander Bah, Mads Albæk og Johan Absalonsen, der alle har haft problemer i ugens løb. Alle tre er de dog en del af Glen Riddersholms trup til opgøret.

Nyerhvervelsen Egenyi Onazi kan muligvis få sin debut mod Randers FC.

Karantæner:
Randers FC: Ingen
SønderjyskE. Ingen

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Carlgren - Kallesøe, Nielsen, Marxen, Lauridsen - Hammershøy-Mistrati, Rømer, Lauenborg, Greve - Kamara, Egho

SønderjyskE (3-4-3): Thomas - Banggaard, Kanstrup, Gartenmann - Bah, Ekani, Albæk, Dal Hende - Eskesen, Jacobsen, Wright

Profilen:
Stefan Gartenmann er måske ikke den type, man bider mest mærke i, men han har været én af sønderjydernes bedste spillere i denne sæson. SønderjyskE's defensiv har i de fleste kampe været bundsolid, og Gartenmann har været en krumtap. I de første fem runder har han præsteret 19 bolderobringer, og det er med længder flest af alle i Superligaen. Nummer to på listen er Jores Okore med 14. 

Vidste du, at..:
Glen Riddersholm tidligere har været assisterende træner for Thomas Thomasberg. Det er mere end 10 år siden, og det var dengang, at sidstnævnte var cheftræner i FC Midtjylland. 

Læs også:Randers-spiller mistede følelsen i armen under Superliga-kamp

Dom:
Randers FC er notorisk dårlige til at slå de største klubber i dansk fodbold, men holdet klarer sig alligevel fint, fordi de er tilsvarende dygtige til at slå de hold, der er på niveau med dem selv. 

Derfor vil det være typisk Randers FC at vinde over SønderjyskE.

Det har kronjyderne også formået at gøre i tre af de seneste fire hjemmekampe, og umiddelbart har vi også fidus Randers FC denne gang, selv om SønderjyskE er godt kørende. Vi gætter på en 2-1-sejr til værterne. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Ny Brøndby-back: Glad for at komme til en storklub

Læs også:Superliga-boss kritiserer kulturministeren: Det passer jo slet ikke

Læs også:FCK skuffet over minister: Vi mangler stadig at se evidens