Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Superliga-spørgsmål: Perfekt timing for Brøndby IF?

Tipsbladet.dk bager op til sjette spillerunde i Superligaen.

Endnu en Superliga-runde står for døren, og denne gang er der kampe på programmet fredag, lørdag, søndag og mandag. Det hele sparkes i gang fredag aften i Lyngby, hvor OB kommer på besøg.

Tipsbladet.dk ser som altid nærmere på nogle af de mest interessante spørgsmål, der rejser sig før den kommende spillerunde.

Perfekt timing for Brøndby IF?

Hvis der er noget, 11 klubber i Superligaen kan blive enige om, så er det, at det ikke er rart at skulle møde FC Midtjylland. 

Lørdag er det Brøndbys tur, og det bliver med sikkerhed vanskeligt for Niels Frederiksens tropper. Alligevel må cheftræneren også være nået frem til den konklusion, at tidspunktet nærmest ikke kunne være bedre.

FC Midtjylland har nemlig enormt meget at se til i øjeblikket.

Læs også:Optakt: AC Horsens - FC Nordsjælland

Onsdag debuterede FC Midtjylland i Champions League og fik bank mod Atalanta, lørdag gælder det så Brøndby, og allerede tirsdag aften skal ulvene i aktion igen i England mod Liverpool. I perioden 17. oktober til 11. november skal FC Midtjylland spille otte kampe. Godt nok har midtjyderne en bred trup, men det er godt nok voldsomt. 

Det er et godt tidspunkt at møde FC Midtjylland, og Brøndby IF øjner en god chance for en sejr lørdag aften på hjemmebane. 

Bider Jonas Dal negle?

AC Horsens har været Superligaens dårligste hold i denne sæson. De har færrest point, har scoret færrest mål og har - sammen med FCK og OB - indkasseret flest mål. 

Nu skal Den Gule Fare møde FC Nordsjælland, og det må alt andet end lige få cheftræner Jonas Dal til at bide negle. For hvis der er et hold, der formår at tæve AC Horsens, så er det FC Nordsjælland.

Senest de to klubber tørnede sammen, vandt FC Nordsjælland 6-0, og med samme tenniscifre vandt holdet i november 2017. I de seneste tre indbyrdes møder har FC Nordsjælland scoret 12 mål mod AC Horsens.

Læs også:Optakt: AaB - Vejle Boldklub

Det daterer sig alt sammen tilbage til Bo Henriksens tid, men de lynhurtige FC Nordsjælland-spillere er ikke Horsens' kop the. Og det er nu Jonas Dals hovedpine.  

Får FC København noget ud af boldbesiddelsen? 

Der er få ting, der er givet i fodbold, men det er helt sikkert, at FC København kommer til at have et massivt overtag i boldbesiddelse søndag aften på udebane mod AGF.

FC København er efter FC Midtjylland det hold i Superligaen, der har bolden mest - AGF er det hold, der har bolden mindst. Sagt på en anden måde; FCK vil gerne have initiativet, og AGF vil gerne afgive det.

Så er spørgsmålet bare, om FC København kan finde ud af at bruge bolden til noget. 

Før kickoff søndag klokken 18.00 er AGF syv point foran FC København. 

Læs også:Optakt: Randers FC - SønderjyskE

Læs også:Optakt: Lyngby BK - OB