• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: AaB - Vejle Boldklub

Foto: Getty Images

To klubber med gode resultater i ryggen mødes i rundens sidste Superliga-kamp.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Aalborg Portland Park, Aalborg
Dommer: Morten Krogh
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #aabvb #sldk

Holdnyt:
AaB:
Selv om AaB langt fra er de eneste til at besejre FC København i øjeblikket, er en udesejr i Parken altid lidt mere end de tre point værd. Især når man som AaB ikke har vundet der siden 2007, og man har kæmpet med at finde både spillet og målene i sæsonens indledning. I hvert fald begge dele på én gang.

Det paradoksale var så, at præstationen mod FCK ikke var AaB’s bedste i denne sæson. Til gengæld viste holdet noget af den effektivitet, som det havde savnet i flere af de andre kampe, personificeret ved Iver Fossum.

Nordmanden lå længere fremme på banen, end han plejer, efter Oscar Hiljemark debuterede på den centrale midtbane ved siden af Pedro Ferreira. Det klædte ham, at han fik rig mulighed for at løbe ind i feltet og blive farlig.

Robert Kakeeto spillede reserveholdskamp tirsdag eftermiddag, men betegnes af AaB som ukampdygtig til mandagens opgør mod Vejle. Også Magnus Christensen, der har brækket hånden, sidder over.

Vejle Boldklub:
Man kan dårligt påstå andet, end at oprykningssæsonen foreløbig går godt for Vejle. Siden holdet tabte til AGF i første spillerunde, har det hentet tre sejre i Superligaen (og én i pokalturneringen) og en enkelt uafgjort. Det var 2-2-kampen mod FC København, som VB sagtens kunne have vundet.

Det er desuden værd at bemærke, at Vejle-truppen har vist sig som værende relativt bred, især for en oprykker. Cheftræner Constantin Galca har roteret flittigt i både forsvaret, på midtbanen og i angrebet, uden det øjensynligt er gået ud over den samlede kvalitet.

Mod Lyngby i seneste runde lagde Galca så yderligere alen til bredden. Han gav nemlig debut til Leonel Montano og Kevin Yamga. Førstnævnte blev hentet i B93 i vinter og er trods de colombianske aner født og opvokset i Danmark, mens Yamga kom til VB i det forgangne transfervindue. Han ligner den nye mand på højre back.

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: Dommerne dummede sig i Farum

På det seneste har Lucas Jensen og Luis Henrique siddet ude med skader. Vejle har ikke offentligt meldt dem klar endnu.

Karantæne:
AaB: Ingen
Vejle Boldklub: Ingen

Bud på startopstillinger:
AaB (3-4-3): Rinne – Okore, Thelander, Ross – Pallesen, Hiljemark, Ferreira, Ahlmann – Andersen, Børsting, Fossum

Vejle Boldklub (4-2-3-1): Groothuizen – Yamga, Milosevic, Greve, Amundsen – Ezatolahi, Ramadani – Faghir, Schoop, Sousa – Dwamena

Profilen:
Baseret på kampen mod FCK kan det komme AaB til gode på mere end én måde, at klubben har hentet Oscar Hiljemark. Dels er svenskeren en dygtig fodboldspiller i egen ret, dels tillod hans debut, at Iver Fossum kunne komme længere frem på banen. Det kastede to mål fra nordmanden af sig.

Vidste du, at..:
AaB har noget af et overtag mod Vejle i Superliga-æraen. Holdene har mødt hinanden 30 gange, og VB har bare vundet tre. Seneste ligasejr var tilbage i oktober 2001.

Dom:
Det kan meget vel blive et tæt opgør mellem to hold, der kommer med tur i den. Det er også kun to point, der adskiller AaB og VB i tabellen.

Vi tror derfor også, at det ender uden vinder. Kampen slutter 1-1.

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 5. spillerunde

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Vejle-profil imponerer i Superligaen: Tænker ikke på U21-EM

Læs også:Vejle forlænger med viceanfører: Han er ikke set bedre

Læs også:Sådan er det gået tidligere danske hold i Champions League