• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: AC Horsens - FC Nordsjælland

Foto: Getty Images

Hjemmeholdet er voldsomt presset efter bare et enkelt point i de første fem kampe.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: CASA Arena, Horsens
Dommer: Anders Poulsen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #achfcn #sldk

Holdnyt:
AC Horsens:
Hvis nogen troede, det skulle blive nemt at erstatte Bo Henriksen i trænersædet i AC Horsens, tog de fejl, for det har været til at se, at den store trænerkapaticitet ikke længere er bossen i Horsens.

Afløser Jonas Dal er presset og har bare været i stand til at hente et enkelt point i de første fem runder, og derfor er der pres på Superligaens bundhold før hjemmekampen mod FC Nordsjælland.

Til opgøret er Jonas Dal uden midtbanespiller Bjarke Jacobsen, der er i karantæne, mens Michael Lumb ikke var med senest på grund af en positiv Covid-19 test. Han misser også opgøret mod FC Nordsjælland, da han ikke endnu er symptomfri, ligesom Lirim Qamili ikke er med.

FC Nordsjælland:
Det var en vigtig sejr, som FC Nordsjælland hentede i mandags, hvor man vandt med 1-0 hjemme over Randers FC. Med sejren er holdet nu noteret for syv i alt, og man er således bare et enkelt fra AaB, der er nummer seks.

Flemming Pedersen kunne for en stund også glæde sig over, at Jonathan Amon var tilbage og på vej mod topformen - den amerikanske kantspiller scorede kampens eneste mål mod Randers, og han viste, at det store potentiale ikke er forsvundet, trods en skadespause på et år. Men Amon er blevet langtidsskadet igen, hvorfor han heller ikke er med mod AC Horsens.

Læs også:Stort interview før Champions League: Brian Priskes europæiske plan

FC Nordsjællands Mads Døhr Thychosen måtte udgå af kampen mod Randers mandag med en skade, og det er derfor uvist, om han kan spille søndagens opgør mod AC Horsens. Kan han ikke det, er det formentlig 18-årige Oliver Villadsen, der får lov at spille fra start. Thychosen er dog udtaget til kamptruppen

Karantæne:
AC Horsens: Bjarke Jacobsen
FC Nordsjælland: Ingen

Bud på startopstillinger:
AC Horsens (4-4-1-1): Delac - Nymann, Kiilerich, Ludwig, Lange - Prip, Gemmer, Thorsen, Tengstedt - Hansson - Pohl 

FC Nordsjælland (3-4-3): Vindahl-Jensen - Hansen, Djourou, Yttergård Jenssen - Thychosen, Kofod Andersen, Diomande, Frese - Atanga, Rygaard, Sulemana

Profilen:
Han er blevet 22 år, Martin Frese, og nu er han for alvor ved at få sit gennembrud i FC Nordsjælland. Da han var yngre, sad han ude med alvorlige skader, blandt andet var han ude et år, kort tid efter han blev seniorspiller i FCN. Frese spiller venstre wing back i FC Nordsjælland, og så sparker han også dødbolde. Hold øje med ham i opgøret.

Vidste du, at..:
FC Nordsjælland er en af de modstandere, AC Horsens har det sværest mod. På egen bane har klubben bare vundet et af 13 opgør i Superligaen mod FC Nordsjælland. Seks gange har Farum-klubben vundet, og seks gange er kampene endt uden vinder.

Læs også:Optakt: Randers FC - SønderjyskE

Dom:
FC Nordsjælland er ved at finde kvaliteterne igen, efter holdet solgte de offensive profiler Mohammed Kudus og Mikkel Damsgaard. Nye folk arbejder hårdt på at tage over.

Holdet har ikke ramt niveauet fra sidste sæson indtil videre i denne sæson, men det er stadig et stærkt mandskab med store individuelle kvaliteter.

Omvendt er Horsens et hold med store kollektive kvaliteter, og dem bliver der brug for mod FC Nordsjælland. Jonas Dals tropper har behov for point - og helst tre - efter en svag start på denne sæson.

Vi tror dog, at de igen får problemer i Horsens, og FCN gør det endnu en gang svært for Horsens. 2-1 til udeholdet.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Sådan er det gået tidligere danske hold i Champions League

Læs også:OB vil ikke konkludere endnu: Sæsonen skal lige sætte sig

Læs også:Optakt: Lyngby BK - OB