• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Coronahjælp: Så mange millioner har Brøndby fået fra staten

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndby IF har fået 19,5 millioner kroner i kompensation fra staten i årets første seks måneder. Klubben har i alt haft mistede indtægter på over 27 millioner som følge af coronavirussen.

Af Anders Dehn

De første seks måneder af 2020 vil for altid blive husket for coronavirussens hærgen. Der findes ikke den sprække i samfundet, som virussen og dens konsekvenser ikke er sevet ind i. Således også Superligaen og klubbernes økonomier.

Forleden kunne selskabet bag FC København, Parken Sport & Entertainment, fortælle, at den havde modtaget millioner af kroner i statslig støtte for at kompensere for indtægtstab. Det samme har Brøndby IF.

Læs også:Brøndby præsenterer nyt underskud - men meget mindre end tidligere

I klubbens netop udsendte halvårsregnskab beskriver den detaljeret, hvor meget den mener, at virussen har kostet sammenlignet med sidste år. Det beløber sig til i alt 27,7 millioner kroner, som fordeler sig således:

  • Entré-, TV- og præmieindtægter: 11 millioner kroner
  • Partnere og sponsorer: 10,1 millioner
  • F&B (food & beverages, altså salg fra boder) og arrangementer mv.: 6,6 millioner

Brøndby har dog ikke ansøgt staten om kompensation for alle 27,7 millioner. Ifølge regnskabet har klubben "kun" søgt kompensation for 20,7 millioner kroner, og i alt har den modtaget kompensation for 19,6 millioner.

Læs også:Carsten V. Jensen: Ser os fortsat som en top tre-klub i Superligaen

Klubben skriver, at den har søgt kompensation via hjælpepakkerne "Kompensationsordningen for arrangører" og "Midlertidig lønkompensation".

Tallene omfatter kun de første seks måneder af 2020. Det fremgår derfor ikke af regnskabet, hvorvidt og i givet fald hvor meget Brøndby har fået i kompensation i juli og august. Derudover er nogle indtægter først tikket ind i juli, fordi sæsonen blev udsat og spillet færdig efter første halvår.

Klubben står, ligesom resten af fodbold-Danmark, til at gå glip af flere penge i efteråret, så længe statens restriktioner sætter grænser for, hvor mange tilskuere der må komme på stadion. Det er endnu uvist, hvor mange mennesker Superliga-klubberne må lukke ind, når sæsonen begynder om to uger.

Læs også:Tilfreds BIF-direktør: Klart strategisk fokus hjalp, da corona ramte

Læs også:Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Læs også:Kasper Hjulmand fravalgte Brøndby IF og belgiere