Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

Brøndby præsenterer nyt underskud - men meget mindre end tidligere

Brøndby IF har lavet et underskud på 11,9 millioner kroner i første halvår. Det er næsten 30 millioner bedre end samme periode i fjor.

I årets første seks måneder har Brøndby IF lavet et underskud på 11,9 millioner kroner. Det er dog et væsentligt mindre underskud end i samme periode sidste år, hvor klubben tabte 41,7 millioner.

Brøndby forklarer selv forbedringen med januars transfers. Dels skæppede det godt i kassen at sælge Kamil Wilczek, Dominik Kaiser og Hany Mukhtar, dels har klubben sluppet for dyre afskrivninger på deres kontraktrettigheder.

I alt lavede Brøndby et transferplus på 3,5 millioner i første halvår af 2020. Det er næsten 20 millioner bedre end samme periode i fjor.

Læs også:Coronakrisen rammer selskab bag FCK: Stort underskud i første halvår

Klubben har dog også næsten fået halveret sin omsætning som følge af coronavirussen og de restriktioner, der fulgte.

- Årets første seks måneder har været en uønsket rutsjebanetur. Vi lagde godt fra land i årets første to måneder og eksekverede på strategien, både kommercielt og i den sportslige sektor, hvor "CV" og holdet lykkedes at reducere omkostningerne. Så kom marts, og coronaen ramte os alle, siger bestyrelsesformand og hovedaktionær Jan Bech Andersen.

Han håber på en snarlig afklaring på, hvor mange tilskuere klubberne må lukke ind til kampe i den kommende sæson.

Læs også:Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

- Når vi kigger ind i de kommende måneder, så er det frustrerende, at vi stadig afventer eventuelle COVID-19-relaterede påbud og restriktioner ifm. kampafvikling i efterårssæsonen, som påbegyndes om lidt over to uger. Det er langt fra ideelle arbejdsforhold, man giver os som branche, og selvom vi gør alt, hvad vi kan, er der stor økonomisk usikkerhed, når vi kigger ind i efteråret.

- Men vi klør på som organisation for hele tiden at forbedre os, og jeg håber på, at vi inden længe kan få mulighed for at afvikle kampe med så få restriktioner som muligt for så mange af vores tilskuere som muligt, siger han.

Brøndby har stadig suspenderet forventningerne til regnskabet for hele 2020, da de er forbundet med stor usikkerhed på grund af coronavirussens konsekvenser.

Læs også:Kasper Hjulmand fravalgte Brøndby IF og belgiere

Læs også:Medie: Zorniger bliver forbigået til stort trænerjob

Læs også:Karantæner - hvem er ude?