Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Generelle

Medie: Zorniger bliver forbigået til stort trænerjob

Ifølge schweizisk medie bliver Ciriaco Sforza ny cheftræner i FC Basel. Dermed går jobbet ikke til Alexander Zorniger, som ellers har været blandt kandidaterne.

FC Basel skal have ny cheftræner, men det bliver ikke Alexander Zorniger, hvis man skal tro avisen Blick. Den skriver, at ledelsen i stedet er på nippet til at ansætte Ciriaco Sforza på en toårig aftale.

Zorniger blev ellers allerede nævnt som mulig Basel-træner i sidste uge, mens Blick også oplister ham som en af kandidaterne. Men i stedet har Basel altså valgt Sforza, der i øjeblikket er cheftræner for FC Wil i den andenbedste række i Schweiz.

Læs også:Rygte: Alexander Zorniger er et emne i schweizisk storklub

Sforzs har ifølge avisen en frikøbsklausul i sin kontrakt og koster Basel 300.000 schweiziske franc at købe fri. Det svarer til 2,1 millioner kroner.

Selv om Ciriaco Sforza i øjeblikket træner en klub på anden klasse, er han ikke hr. hvem-som-helst i Schweiz. Han var som aktiv en af landets største spillere gennem tiden og havde sin storhedstid i 90'erne og første halvdel af 00'erne.

Læs også:Medie: Zorniger var klar til at acceptere hollandsk trænerjob

Sforza var blandt andet anfører for Kaiserslautern, da holdet vandt Bundesligaen som oprykker i 1998, mens han også vandt både mesterskabet, UEFA Cup'en og Champions League med Bayern München.

Alexander Zorniger har endnu ikke fundet et nyt trænerjob, siden han forlod Brøndby IF i begyndelsen af 2019. Tidligere på sommeren blev han sat i forbindelse med jobbet i FC Twente.

Læs også:Zorniger-agent: Han har droppet Twente-forhandlinger

Læs også:Avis: Zorniger tilbudt trænerjob - overvejer kontrakten

Læs også:Zorniger om Kasper Fisker: Han holdt truppen sammen