• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Overraskelse: Esbjerg fyrer Colin Todd

Overraskelse: Esbjerg fyrer Colin Todd
Lars Rønbøg / Getty Images

Colin Todd er færdig i Esbjerg, oplyser klubben på sin hjemmeside.

Af Kenneth Jensen

Esbjerg fB har valgt at fyre Colin Todd blot et lille halvt år inde i den engelske træners tid i Esbjerg.

Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

Colin Todd overtog i sommer jobbet som træner for klubben, da man valgte at fyre Jonas Dal. Og nu er det altså den rutinerede englænder Colin Todd, der får sparket.

- Vi bebrejder ikke Colin Todd de resultater, han har nået i sin tid i EfB, men vi tror heller ikke på, at han er den langsigtede løsning. Der er behov for at udstikke en ny retning, og jeg vil gerne sætte den proces i bevægelse straks. Lars Lungi Sørensen passer bedre til klubben og dens DNA, og han kan med sin metodiske tilgang til fodbold udvikle spillere og gøre dem bedre individuelt, siger Ted van Leeuwen til klubbens hjemmeside.

Colin Todd, der i sommer stoppede i Randers FC, udtaler:

- Det er altid en stor skuffelse, når man bliver afskediget i en fodboldklub, men jeg har været i branchen længe nok til at vide, det sker. Mens jeg har været i klubben, er jeg blevet behandlet godt hele vejen rundt. For klubben handler det nu kun om overlevelse, og jeg ønsker klubben alt det bedste, siger Colin Todd.

Lars Lungi Sørnesen overtager jobbet og står dermed i spidsen for Esbjerg i efterårets sidste kamp, der er en udekamp mod Randers FC.

Colin Todd havde kontraktudløb til sommer, men det blev altså ikke til mange måneder i Esbjerg, hvor han blev udnævnt som træner tilbage i juli.

Superliga

Mere Superliga

Fokus