• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Simon Møbjerg Sørensen

Esbjerg snuser rundt på Ullevaal

Esbjerg snuser rundt på Ullevaal
Illustration

Esbjerg er i gang med forberedelserne til næste sæson, og her holder de sig blandt andet orienteret på det norske marked, hvor de på under tre uger har set Vålerenga to gange.

Af Simon Møbjerg Sørensen

Esbjergs forberedelser til næste sæson gik i gang, da Kenn Hansen fløjtede for sidste gang i søndagens kamp mod Viborg. Vestjyderne skal også i næste sæson forsøge at spille sig ind i Europa League-gruppespillet, og til det formål har de brug for forstærkninger.

Derfor holder Esbjerg sig bredt orienteret på blandt andet det norske spillermarked, hvor de tidligere har fundet Superliga-profilen Magnus Lekven og Magnus Fellah, der indtil videre mangler at få sit gennembrud på Niels Frederiksens hold. Det norske marked er fortsat interessant for Esbjerg, og helt konkret var Niels Erik Søndergård på Ullevaal den 1. maj for at se Vålerenga mod Strømsgodset, mens træner Niels Frederiksen og assistent Michael "Mex" Pedersen var på plads samme sted i går, da Vålerenga mødte Lillestrøm.

- Det er rigtigt, at vi har set Vålerenga nogle gange, og det har vi gjort for at følge det norske marked på det generelle plan. Jeg var i Norges i forbindelse med et møde, da vi forlængede med Magnus Lekven, og så kombinerede jeg det med en kamp. Niels var afsted, fordi sæsonen herhjemme er slut, så det er nu, han har tid til det. Vi tager afsted, fordi vi vil følge med i det norske marked. Vi har ikke været i Oslo, fordi vi har kig på en specifik spiller. Vi er til stede på et mere generelt plan, siger Niels Erik Søndergård til tipsbladet.dk.

Det er ellers oplagt at kæde Esbjergs interesse for Vålerengas kampe sammen med, at holdets tidligere anfører Nicolai Høgh spiller i Oslo-klubben, hvor han opererer i midterforsvaret - en position Esbjerg kigger på spillere til.

- Nicolai spillede godt nok i går, da Niels var oppe at se ham, men han var skadet, da jeg så Vålerenga, og i øvrigt tror jeg slet ikke, Nicolai er klar til at komme hjem, men det er ikke noget, jeg har snakket med ham om.

- Vi kigger efter en midterforsvarer, for vi siger farvel til Kian og Drobo og har kun fået Eddi Gomes ind, men Nicolai er ikke et tema lige nu. Vi har fået Michael Jakobsen ind til positionen i venstre forsvarsside, og der har Gomes og Jens Berthel Askou også spillet en del. Så i udgangspunktet kigger vi efter en direkte afløser for Kian, der skal spille til højre i vores forsvar. Vi føler, vi er godt dækket ind til venstre, siger Søndergård.

Nicolai Høgh forlod Esbjerg til fordel for Vålerenga for godt et år siden. Før det havde han spillet hele sin karriere i Esbjerg.

Superliga

Mere Superliga

Fokus