• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Færdig i AaB: Det er meget forventeligt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

AaB-fan Lasse Yde Hegnet er ikke overrasket over, at man nu skiller sig af med administrerende direktør, Thomas Bælum.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Nyhederne vælter ud af AaB i disse dage.

I sidste uge præsenterede man Sports Strategy Excellence 22 som nye ejere, og torsdag har man så taget afsked med administrerende direktør, Thomas Bælum.

Thomas Bælum takker af efter knap fem år på direktionsgangene i AaB. Nyheden kommer ikke ligefrem bag på AaB-fan og stifter af fanpodcasten Rød Aalborg, Lasse Yde Hegnet.

Det fortæller han til Tipsbladet.

- Jeg tænker, det er meget forventeligt. Jeg vidste godt, at det var der, den ville ende. For mig er det meget forventeligt ud fra de ting, som man har set og hørt. Jeg tror hverken, at Thomas selv eller nogen i bestyrelsen har været tilfredse med den bundlinje, som klubben er kommet ud med, selvom AaB har rykket sig fremad på det kommercielle område.

- Man kan jo tage det her som et billede på, at man overordnet ikke har været tilfreds med den udvikling som klubben har været i. Lidt ligesom da man sagde farvel til Inge André Olsen, så duede det nok ikke, når det kom til stykket.

Thomas Bælum blev ansat som administrerende direktør med ansvar for den kommercielle del af forretningen i AaB tilbage i 2018. Dengang havde han Allan Gaarde ved sin side som sportsdirektør.

Meget vand er dog løbet under broen, og da man sagde farvel til sportschef Inge André Olsen i efteråret, så måtte Thomas Bælum varetage flere forskellige ansvarsområder. Det har ikke nødvendigvis været fordelagtigt for hverken Thomas Bælum eller AaB, mener Lasse Yde Hegnet.

- Når jeg kigger på hans forløb over de sidste fem år, så har han ikke haft mulighed for at koncentrere sig om det, han er bedst til. Og så bliver man jo helt grundlæggende bare ikke rigtig god.

- Jeg kan bare se, at det rum han har haft til at blive så god som muligt, har han gjort mindre for sig selv. Han har nok også gjort det mindre for sig selv ved at påtage sig flere forskellige kasketter.

Jan Peters overtager midlertidigt det sportslige ansvar i AaB, mens økonomichef, Jesper Dalum, overtager direktionens opgaver. Alt imens er Oscar Hiljemark midlertidig chef på sidelinjen.

AaB har ramt et ultimativt lavpunkt, men herfra begynder optimismen trods alt at blomstre hos Lasse Yde Hegnet.

- Når man rammer bunden, så har man et sted at stå. Jeg tror, AaB kommer til at stå et bedre sted. Men som jeg også har slået fast tidligere, så er jeg ikke meget for, at AaB kommer ind i den her verden med udenlandske ejere.

- Jeg er glad for, at der kommer nogle kompetencer ind i klubben, som forhåbentligt har en plan. Det gør mig fortrøstningsfuld, men lige nu ved vi kun, hvad vi har haft, og det har ikke været godt, så det kan næsten ikke blive værre.

Thomas Bælum stopper senest ved udgangen af april, hvor han indtil da har nogle overleveringsopgaver. Selvom det ikke hele vejen igennem har været en dans på roser, så vil Lasse Yde Hegnet på vegne af fanmiljøet i AaB sige ham tak for hans knap fem år i klubben.

- Jeg vil gerne sige tak til Thomas for indsatsen for klubben. Uanset hvilke resultater han har skabt, så har han kæmpet hårdt for, at klubben skulle være et bedre sted. Og så har han været rigtig god til at lytte til fanscenen. Det skal han have en rigtig stor tak for.