Foto: Getty Images
Superliga

Falks ros til Brøndby-profil: En fortjent vinder

Gennem de seneste 10 år har Rasmus Falk konstant været blandt de største profiler i Superligaen, men han har endnu ikke vundet Tipsbladets traditionelle kåring af Efterårets Profil eller Forårets Profil. Det fylder imidlertid ikke alverden for spilleren selv, der gerne ser mere fokus på holdpræstationer i samtalen om fodbold.

Når man spiller i FC København, handler det om at blive nummer et, så man kunne godt tro, at Rasmus Falk ærgrede sig blå og grøn over at blive nummer to i 2023-udgaven af Tipsbladets kåring af Efterårets Profil.

De 12 Superliga-trænere gav i sidste stemmer en smule flere point til Nicolai Vallys, og dermed måtte Falk nøjes med andenpladsen, men det er ikke noget, midtbanemanden har ligget søvnløs over.

”Nej, jeg synes, jeg har haft et fint efterår. Det er også en fortjent vinder i Vallys, men jeg går ikke så meget op i det. Man er selvfølgelig altid glad, når man får anerkendelse af fodboldfagmænd, men jeg ville hellere have byttet nogle af de stemmer ud med lidt flere point i Superligaen,” siger Rasmus Falk til Tipsbladet.

FCK overvintrer på Superligaens tredjeplads, men Rasmus Falk har på det personlige plan haft et stærkt halvår, hvor han har været en stabil kraft og en profil på FCK-holdet.

- Jeg har været glad for at kunne spille alle kampe og være medvirkende til nogle gode resultater. Jeg ville gerne have været medvirkende til endnu flere point, men kombineret med europæiske kampe og pokalkampe har det været meget tilfredsstillende, for jeg tror ikke, at jeg kan finde så mange spillere, der siden i sommer har spillet så mange kampe på så kort tid og løbet de mange meter, som jeg har. Jeg er mest glad for, at jeg har kunne være til rådighed og været den bedste udgave af mig selv i det her halvår, siger Rasmus Falk om et efterår, hvor han i tirsdagens kamp mod Galatasaray kan spille sin kamp nummer 32 siden 22. juli.

Helte og skurke
Kigger man på de seneste 10 års kåringer af Efterårets Profil og Forårets Profil er Rasmus Falk en af de spillere, der gennem årene har høstet sammenlagt flest stemmer, men det er altså aldrig lykkedes at vinde afstemningen.

- Nej, men jeg kigger måske også lidt anderledes på tingene end så mange andre. Jeg kan godt lide tanken, og jeg ved også godt, at det er sjovt med sådan nogle kåringer, men jeg er meget mere interesseret i, om tingene fungerer godt det sted, hvor jeg er. Vi skal spille godt, vi skal vinde kampe og vi skal præstere. Jeg vil hellere tale om fodbold i den sammenhæng, selvom jeg godt ved, at det ikke er det, der sælger allermest. Vi skal jo helst finde en helt og en skurk, men for mig skal gøre fodbold mere til en holdsport end til en individuel sport, siger Falk, der dog understreger, at han selvfølgelig værdsætter den personlige succes.

- Jeg er sindssygt ambitiøs, og jeg går efter at opnå så meget som muligt, men det er mere i forhold til holdet. Det handler om flere mesterskaber, mere Champions League, historiske ting. Når vi opnår sådan noget, er det aldrig en enkelt spiller eller en enkelt spillers skyld. Det er en gruppe, der gør tingene sammen, men jeg er selvfølgelig stolt over, at jeg blev kåret til Man of the Match mod Bayern München og Manchester United, men jeg vil godt nok ikke bytte personlig hæder for point. Det er kampenes resultater, man kommer til at huske, siger Rasmus Falk.

Til sommer er det 14 år siden, at Rasmus Falk fik Superliga-debut i OB, og han har netop rundet sin Superliga-kamp nummer 300, hvilket også placerer ham højt på listen over spillere med flest kampe i den bedste danske række. Og de fleste år har han endda været en profil, der har høstet point i Tipsbladets halvårlige kåring.

- Når man stiller det sådan op, er jeg sindssygt glad for, at jeg kontinuerligt har været en god spiller på et højt niveau. Jeg har haft præstationerne og sulten og alt, hvad der hører med til det. Når man kigger på det ting, jeg har opnået, så er det den ting, jeg har været gladest for: At jeg stadig brænder for at blive bedre hver dag, når jeg træner til træning og forsøger at hjælpe holdet til at blive den bedst mulige udgave og opnå de ting, som vi ønsker at opnå, siger Rasmus Falk.

Læs interviewet med Nicolai Vallys om at vinde Efterårets Profil.