• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Ifølge Søren Kusk har hans søn Kasper overvundet meget modgang for at nå den succes, han i øjeblikket har for AaB.

Af Sebastian Stanbury

En af 2012's helt store åbenbaringer i Superligaen har været AaB's Kasper Kusk. Før i år havde han kun spillet tre Superliga-kampe, men i foråret blev han fast mand hos nordjyderne og i øjeblikket er han i storform med seks mål i de seneste fem Superliga-kampe.

Det glæder hans far, FC Hjørring-træneren Søren Kusk, der giver sønnike hele æren for succesen.

- Han kan være utroligt stolt, og han kan takke sig selv for det. Gennem ungdomsårene har han aldrig været på førsteholdet, først det sidste halve år af ynglingetiden, så det viser en utrolig mental styrke. Der har været meget modgang i hans fodboldmæssige tilværelse, men han har vist en målrettethed i, hvad han ville. Selvfølgelig har han fået chancen, men den har han også kun fået, fordi han er god nok, siger Søren Kusk til tipsbladet.dk.

Han er ikke overrasket over, at Kasper Kusk i øjeblikket fører sig frem som Superliga-profil.

- Som far ser man altid et stort talent i sin søn. Han har et fantastisk touch med bolden, og så er det kommet til udtryk på det sidste, at han er skarp i én-mod-én-situationerne, når det kommer dertil, siger Søren Kusk.

De himmelstormende unge AaB'ere er udover at være spændende bekendtskaber i Superligaen også varme varer på transfermarkedet. I august blev Lucas Andersen solgt til AaB, ligesom alle forventer, at Nicklas Helenius er væk til vinter eller allersenest næste sommer.

Men også Kasper Kusk er blevet nævnt i et par pressepip som et muligt salgsemne. Om det er en god ide for den 20-årige AaB'er at skifte til udlandet vil Søren Kusk ikke bestemme.

- Som fodboldspiller skal man altid have sine drømme, men han skal vælge det, der er rigtigt for ham. Det kan være, det er rigtigt for ham at blive i AaB, det kan være det er rigtigt for ham at komme til udlandet. Det kommer helt an på mulighederne. Hvis man skal af sted, skal det være fordi, der er noget, der er bedre, siger Søren Kusk, der ikke vil blande sig i sønnens valg.

- Det er mest hans agent, der er guide for ham. Han skal have lov til at tage sine beslutninger. Det er ham selv, der skal mærke, om det er den rigtige beslutning. Jeg bakker op om de beslutninger, han tager. Det er det vigtigste som far, om det handler om fodbold eller ej, men det er ikke mig, der skal styre ham, siger Søren Kusk.