Video : Tipsbladet
Superliga

Farvel, Bo: Her er fem bud på en ny FCM-træner

Hvem skal afløse Bo Henriksen på Heden? Her er redaktionens fem bud på FC Midtjyllands næste cheftræner.

Bo Henriksen er ifølge Tipsbladets og flere andre mediers oplysninger færdig i FC Midtjylland efter lidt mere end et år som klubbens cheftræner, og nu skal midtjyderne sætte jagten ind på hans afløser.

I den forbindelse giver vi i denne artikel vores bud på, hvem der kan overtage jobbet.

Det er selvsagt altid forbundet med en masse usikkerheder, og det er alt andet end givet, at en af disse fem havner i Midtjylland. Det er blot vores bud på fem mand, der kunne være oppe at vende, når Claus Steinlein og Svend Graversen skal finde en ny cheftræner.

Derudover er det værd at nævne, at Glen Riddersholm står uden kontrakt, men med hans historik med FC Midtjylland og Claus Steinlein er det nok særdeles tvivlsomt, at han bliver aktuel. Derfor er han heller ikke et af buddene.

Her er de fem bud:

David Nielsen, 45 år, kontraktfri
Den tidligere AGF-træner er et oplagt bud. Ved præsentationen af Bo Henriksen sidste år sagde Claus Steinlein i spøg, at “Valget stod mellem David Nielsen og Bo”. David Nielsen står nu uden kontrakt, efter bruddet med AGF i sommer, og FC Midtjylland vil være et skridt opad for den 45-årige skagbo. Spørgsmålet er, om han er klar til et nyt job allerede nu, og om FCM mon er skræmt af hans skuffende afslutning i AGF og kan tænke, at det bliver mere af det samme. 

Kent Nielsen, 60 år, cheftræner i Silkeborg IF
Kent Nielsen har udøvet mirakler med Silkeborg IF og var med til at banke nogle af de sidste søm i Bo Henriksens kiste med en storsejr over netop FCM i sidste uge. Den tidligere EM-vinder bør være et varmt emne - især fordi det forlyder, at midtjyderne vil have et anderledes offensivt udtryk. 

Thomas Thomasberg, 47 år, cheftræner i Randers FC
Ligesom Kent Nielsen i SIF har Thomas Thomasberg gjort det strålende i Randers FC, og han var også et emne for AaB i foråret. Nu kan han være i spil til et comeback til FCM, hvor han var cheftræner i 2008/09-sæsonen og også har været assistenttræner. Det vil dog kræve, at Ulvene køber den 47-årige træner fri af Randers, hvor han har kontrakt frem til sommeren 2025.

Kjetil Knutsen, 53 år, cheftræner i Bodø/Glimt
FC Midtjylland har udelukkende haft danske cheftrænere, men hvis man vil kigge mod udlandet, er Kjetil Knutsen en helt oplagt kandidat. Han har vundet to mesterskaber med Bodø/Glimt, som er blevet en faktor i norsk topfodbold, og står for sprudlende fodbold. Tvivlen her er, om nordmanden ser FCM som et skridt opad, eller om han vil tage et større skridt til en klub uden for Skandinaviaen. Tidligere har han eksempelvis været sat i forbindelse med Premier League-klubber.

Ole Gunnar Solskjær, 49 år, kontraktfri
På papiret vil det se vildt ud at gå fra Manchester United til FC Midtjylland. Men hvis FCM vil prøve at hente et stort navn til posten, kan den tidligere bomber være en mand, man kigger på. Han har snart stået uden job i et år og har tidligere haft succes i norsk fodbold. Det vil nok være en stor overraskelse, hvis han kommer til Heden, men man skal som bekendt aldrig sige aldrig… 

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.