FC Helsingør rykker direkte ud af Superligaen

Efter at have været foran endte FC Helsingør med at tabe 4-3 til Silkeborg IF. Dermed rykker FC Helsingør direkte ned i 1. divisionen efter samlet 5-4nederlag.

Med 1-1 som resultat i første opgør var der stor spænding i returkampen om, hvorvidt Silkeborg IF eller FC Helsingør skulle tage den direkte billet ned i 1. division eller ud i en playoffkamp mod Esbjerg fB.

FC Helsingør startede ud med et lille overtag og var ved at komme frem til chancer, og på en standardsituation allerede efter fire minutter, headede Matheus Leiria gæsterne foran med 0-1.

Derefter forsøgte Silkeborg IF at presse den anden vej, men intet blev for alvor farligt. Blandt andet viste Jens Martin Gammelby sit niveau, da han var lige ved at bryde hele vejen igennem fra kanten.

Efter 19 minutter kom Silkeborg IF på omgangshøjde, da Jeppe Okkels fra kanten af feltet smed bolden helt op i hjørnet og gjorde det til 1-1.

Fem minutter senere sendte Casper Sloth en bold ind i feltet, som Davit Skhirtladze fik panden på. Ved hjælp af overliggeren fandt han vej til netmaskerne og vendte kampen på hovedet med sit mål til 2-1.

Tre minutter inde i anden halvleg kom Silkeborg IF et skridt nærmere samlet sejr, da Gustaf Nilsson blev spillet fri af Jeppe Okkels, og svenskeren fandt vej til målet. 3-1.

FC Helsingør forsøgte som følge af målet at satse offensivt, men det virkede som en umulig opgave at komme tilbage i kampen. Efter 63 minutter kom reduceringen imidlertid lidt ud af det blå. Adnan Mohammad sendte en cutback ind til Douglas, som gjorde det til 3-2.

Med ti minutter tilbage så FC Helsingør ud til at udligne, men Tobias Salquist fik reddet bolden på stregen. Omvendt brød Mikkel Vendelbo hele vejen igennem i den anden ende, men han kunne ikke passere målmanden.

I stedet fik Magnus Mattsson chancen til at score sit første Superliga-mål, og han svigtede ikke til at gøre det til 4-2. Lige bagefter svarede FC Helsingør tilbage, da Nicolas Mortensen reducerede til 4-3.

Flere mål kom der dog ikke på trods af den ene store chance efter den anden, og dermed vandt Silkeborg kampen 4-3 og 5-4 samlet.

Det betyder, at FC Helsingør rykker direkte ud af Superligaen, mens Silkeborg IF skal spille to playoffkampe mod Esbjerg fB.