Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

FC København-projekt er gået fuldstændig amok

Jordan Larsson vinder i disse uger hjerter i FC København. Hos nogle banker hjertet ekstra hurtigt, når det kommer til den målfarlige svensker, som nu har fået sin egen hjemmeside.

En snak på det lokale værtshus henover lidt for mange fadøl mellem en FC København-fan og en tilhænger fra AGF på bagkant af klubbernes møde i seneste spillerunde...

Det er i sandhed en sprængfarlig cocktail, der kan ende i alle retninger. Det gjorde det også for den ene halvdel af diskusionsklubben, FC København-tilhængeren Morten Birch, der udover en usaglig snak om fodbold med sin fætter fra Århus, fik sig en lysende idé.

Den idé blev til hjemmesiden www.harpcsignetjordanlarsson.dk. Den er meget simpel og ikke noget visuelt mesterværk, men den indeholder alligevel et opråb til sportsdirektør, Peter 'PC' Christiansen, om at åbne tegnebogen.

- Det ultimative mål er at få Jordan Larsson til at blive. Det har også noget at gøre med at proppe ekstra benzin på bålet i forsøget på at få læderet op af "PC's" lomme, siger Morten Birch, der er mangeårige webudvikler, og formand for Jordan Larssons fanklub i FCK, hvis han ellers havde sådan en, til Tipsbladet.

- Jeg har været meget begejstret for Jordan Larsson, lige siden han blev signet. Jeg synes, han har noget attitude, og der er bare et eller andet fedt ved, at en skåning tager til København og bare erklærer sin kærlighed til byen og klubben. Det bliver man glad i låget af, og derfra er den der besynderlige kærlighed startet, som nu er røget helt ud over kanten af det normale.

Kærligheden til svenskeren kommer også efter flere transfervinduer, hvor man har ramt et godt stykke forbi skiven.

- Jeg ved ikke, om det er fordi, "PC" er vant til at være i Randers og Århus med tanke på den hylde, han henter spillere fra. Det har jo været helt ad helvedes til. Vi har jo ikke været tæt på at ramme noget. Vi har bare siddet og gloet og tænkt, at det må være løgn. Uden at svine alt for mange til kan Karamoko ikke engang komme på banen i boldburet ude på Sønder Boulevard.

Morten Birchs ønske om at hente Jordan Larsson på en permanent aftale ser heller ikke fuldstændig urealistisk ud, da de seneste meldinger går på, at FC København forbereder et bud på den svenske angriber, der har scoret fem gange siden lejemålet blev sat i verden.


Jordan Larsson fejrer sin scoring mod FC Nordsjælland i pokalsemifinalen i Parken (Foto: Lars Rønbøg).

Tilbage til hjemmesiden
FC København vandt 4-3 over AGF søndag i Parken, mandag råbte Morten Birch og hans fætter ad hinanden på McKluud på Vesterbro og tirsdag blev www.harpcsignetjordanlarsson.dk sat i verden.

Her kan gud og hver mand sende en besked til Peter Christiansen med deres ønsker. Hvad der startede som en dum ide har blæst webudvikleren fuldstændig bagover.

- Jeg havde 1.100 unikke brugere tirsdag, så det er alligevel en del. Jeg sad og kiggede på tallene i morges [onsdag, red.] og tænkte: "hvad fuck sker der?" Jeg ved ikke, hvor de er kommet fra, siger Morten Birch, der er meget overrasket over, at folk gider gå ind på hans hjemmeside.

Desuden har han i skrivende stund modtaget omkring 75 ønsker til 'PC': "Kære "PC" ... Jordan er så god, at VAR-vognen ikke behøver at tjekke hans scoring," lyder en af dem.

- Jeg sorterer lidt i beskederne. En enkelt har skrevet noget idiotisk, men ellers skriver de fleste, at "PC" bare skal hive læderet frem og tage sig sammen, og at det kun kan gå for langsomt. Det er alt muligt lort i den retning der.

Alle ønskerne til "PC" bliver snart foreviget på hjemmesiden sammen med flere andre ideer, som webudvikleren har i pipelinen de kommende dage.

- Alle de gode råd til "PC" skal op, for det er jo helt tydeligt, at manden ikke kan finde ud af sit job med at få ham signet. Så skal der noget rå og brutal fakta på siden, som kun fodboldfans kan forstå.

- For eksempel tror de jo altid oppe i Århus, at når Patrick Mortensen får bolden, så vinder de guld. Så det bliver en masse unuancerede udsagn og fakta. Der skal også en masse ting omkring Jordan på sitet, siger Morten Birch, der netop har bestilt en trøje med svenskerens navn og nummer bagpå.

Nyerklæret kærlighed til FCK
49-årige Morten Birch står uge efter uge på Nedre C i Parken, hvor han gjalder sine hvidklædte helte frem på banen. Passionen for FC København er dog et nyopdaget kapitel i webudviklerens liv.

Tilbage i 00'erne var Morten Birch stor tilhænger af AB og inkarneret medlem af 'Super Sule Support', men efter 15 år væk fra Gladsaxe Stadion på grund af andre prioriteter, så var det tid til at stifte en ny kærlighed til en dansk fodboldklub.

- For et par år siden blev min familie meget engageret i fodbold under EM. Min kærestes søn viste interesse for fodbold, som gerne ville ud at se noget på stadion. Så det gjorde vi alle sammen, og min kæreste udviklede sig også lige pludselig til et monster under EM-feberen.

- Så tænkte jeg over, om jeg gad tage ud at se 2. divisionsfodbold med 300 gamle og sure mænd ude i Gladsaxe. De gamle drenge, som jeg stod med, de står nu ude i Brøndby, så jeg begyndte at tage i Parken i stedet og købte sæsonkort dertil.


Morten Birch til venstre i billedet og kammeraterne er på plads på Nedre C (Foto: Privatfoto).

Starten på FCK-kærligheden startede dog knap så godt med et nederlag til FC Midtjylland i Parken og et pokalexit mod Nykøbing FC.

- Jeg var smadret af grin, og jeg fik så meget lort af de der gamle AB-drenge, der nu står ude i Brøndby. "Nu kunne jeg edderpikme lære det," og jeg fik også tudet ørerne fulde med, at jeg var verdens største plastikfan og alt muligt andet lort.

Denne sæson går dog noget bedre, da Morten Birch torsdag i sidste uge kunne juble over pokaltitlen, mens man med to spillerunder igen har overhånden i jagten på det danske mesterskab.