18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
Video : Tipsbladet
Superliga

FC København - Randers FC

Sidste Superliga-kamp i sæsonen løber af stablen fredag aften, når FCK og Randers tørner sammen til direkte duel om en plads i Conference League-kvalifikationen.

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19:00
Spillested: Parken, København
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: TV3+

Holdnyt:
FC København:
Det blev ikke til det tredje mesterskab på stribe for FCK, som endte som nummer tre i Superligaen bag FC Midtjylland og Brøndby, og det er selvfølgelig ikke godt nok for en klub med det største budget, og den bedste og bredeste spillertrup.

Københavnerne undgik dog at ende som absolut sorteper i den tætte topstrid, da de i sæsonens sidste spillerunde lykkedes med at skrabe det ene point hjem mod FC Nordsjælland, der var nok til at sikre tredjepladsen og en mulighed for at spille sig i Conference League-kvalifikationen til den kommende sæson.

FCK’s præstation i Superligaen burde og kunne have været langt bedre end tilfældet var det, men sæsonen bliver til dels reddet af en fremragende Champions League-kampagne, hvor det blev til videre avancement fra en brølstærk gruppe med Manchester United, Galatasaray og Bayern München.

Fredag gælder det sæsonens sidste kamp, når Randers kommer på besøg til den playoff-kamp, som afgør hvem af de to klubber, der skal spille europæisk til den kommende sæson.

Opgøret er selvfølgelig et ‘must-win’ for Neestrup og co. men med tre kampe i rap uden sejr, er det måske nemmere sagt end gjort at overkomme Randers FC?

David Khocholava, Theo Sander, Nicolai Boilesen, Roony Bardghji samt Andreas Cornelius forventes alle ude med skader. 

Randers FC:
Det holdt hårdere end først antaget for Randers at sikre førstepladsen i kvalifikationsspillet.

Kronjyderne kom buldrende ud til den sidste del af sæsonen med tre sejre i de tre første kampe, og på det tidspunkt virkede det ikke til at nogle af de andre hold i Superligaens nederste halvdel kunne nå dem til sokkeholderne.

Bertelsens tropper fik dog problemer med at følge op på den fornemme start, da det ikke blev til sejr i de fire efterfølgende kampe, som fortsat bød på godt spil, men mindre gode resultater.

I sidste ende lykkedes det kronjyderne at gøre nok med to 1-0 sejre over Viborg og Vejle i de tre sidste spillerunder, og i det store hele må man sige, at det var ganske fortjent.

Randers viste i hvert fald det højeste topniveau af holdene i bunden, og måske egentlig også det højeste bundniveau.

Fredagens kamp ser noget sværere ud end de fleste af dem som Randers har spillet i foråret, men hvis de rammer topniveauet fra starten af kvalifikationsspillet, hvis defensiven er på dupperne, og hvis lynhurtige Fuseini og Coulibaly kan blive sat ordentlig i scene, er det ikke umuligt, at vi kan få en tæt affære i Parken.

Tammer Bany, Noah Shamoun, Edgar Babayan, Mikkel M. Pedersen, Laurits Raun Pedersen og Mustapha Ubandoma sad alle ude med skader senest.

Karantæner:
FC København: Ingen
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-3-3): Grabara - Ankersen, Vavro, Diks, Jelert - Mattsson, Clem, Claesson - Elyounoussi, Oskarsson, Achouri

Randers FC (4-4-2): Carlgren - Olsen, Dammers, Høegh, Kopplin - Coulibaly, Enggård, Björkengren, Nordli - Fuseini, Odey

Dom:
FCK er klare favoritter til at snuppe sejren fredag aften, og bør ret beset også være et niveau over Randers.

Det betyder dog ikke, at det nødvendigvis kommer til at gå gnidningsfrit. Københavnernes defensiv har været til at tale med i foråret, hvor Randers’ offensiv til gengæld har haft godt gang i målscoringen.

Det er svært at forestille sig, at FCK ikke gør nok til at løbe med den europæiske billet, men, at kronjydernes hurtige angribere kan fange københavnerne i ubalance en enkelt gang eller to, skal der til gengæld også være fine muligheder for.

3-1 til ‘’løverne’’. 

Spilforslag:
FCK vinder + Begge hold scorer til odds 2.90 ved Unibet. Husk, at odds kan ændre sig løbende.