Video : Tipsbladet
Superliga

FC København vil have udsat søndagens derby mod Brøndby

De danske vicemestre vil have udsat kampen mellem FC København og Brøndby, der skulle være spillet på søndag.

Nye retningslinjer fra regeringen får nu FC København til at foreslå, at søndagens Superliga-kamp mod Brøndby IF udsættes.

Det skriver klubben på sin hjemmeside.

På grund af de nye coronarestriktioner er det kun muligt for FC København at få 500 tilskuere på stadion, når Brøndby kommer på besøg, og derfor foreslår PSE-direktør Lars Bo Jeppesen, at opgøret udsættes.

- Vi har foreslået Divisionsforeningen, at kampen bliver udskudt, siger direktør Lars Bo Jeppesen til FC Københavns hjemmeside og uddyber:

Læs også:Optakt: IFK Göteborg - FC København

- Vi står nu med 12.000 tilskuere, der ikke kan komme ind og se kampen under ordnede forhold, men i stedet vil finde alternativer, hvor vi ikke har indflydelse på, om det afvikles korrekt med afstand, hygiejne og smittesporing.

- En afvikling med kun 500 personer på stadion har ligeledes store økonomiske og sportslige konsekvenser. Vi mener bestemt, at det er muligt at finde en alternativ dato til kampen på den anden side af det midlertidige stop for tilskuere, og vi har anvist forskellige løsningsmodeller til Divisionsforeningen.

- Vi har stor respekt for, at vi skal passe godt på hinanden, og vi synes også, at vi og ikke mindst vores fans har vist, at vi kan håndtere kampe med tilskuere på forsvarlig vis. Vi har haft gennemført en lang række tiltag og udviklet detaljerede protokoller, der har gjort det muligt at gå sikkert til fodbold, og vi har en model, der sikrer en effektiv smittesporing, hvis der skulle opstå et smittetilfælde.

- Der har i øvrigt os bekendt ikke været et eneste tilfælde af smitte, der har kunne spores tilbage til et fodboldstadion, og derfor kan det også være svært at forstå beslutningen om ikke at afvikle kampe med tilskuere. Vi håber selvfølgelig ikke, at det er signalpolitik, og at der er gode faglige argumenter bag så væsentlig en beslutning.

Læs også:FC København er klar til at forære Bryan Oviedo væk

Tipsbladet.dk har været i kontakt med Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen. Han vil ikke at kommentere på FCK's ønske om at udsætte opgøret. Brøndby ønsker ej heller at kommentere på, om man vil have opgøret udsat.

Læs også:Divisionsforeningen efter nye tilskuerregler: Det koster arbejdspladser

Læs også:Nye regler rammer fodbold hårdt: Kun 500 mennesker til københavnsk derby

Læs også:Avis: Emil Berggreen vender tilbage til tysk fodbold