Foto: Getty Images
Europa League

Optakt: IFK Göteborg - FC København

FC København åbner klubbens europæiske sæson torsdag aften mod IFK Göteborg, der har tidligere FCK-træner Roland Nilsson i spidsen.

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 18.00
Spillested: Ullevi, Gøteborg
Dommer: Guillermo Cuadra Fernandez (Spanien)
På TV: 6’eren
Hashtag: #ifkfck #eldk

Holdnyt:
IFK Göteborg:
Da holdet i søndags slog Falkenbergs FF med 3-0, var det en tiltrængt sejr. IFK havde på det tidspunkt ikke vundet sine seneste 14 kampe i Allsvenskan, og selv om ni af de opgør trods alt var uafgjorte, kostede det cheftræner Poya Asbaghi jobbet.

I stedet ansatte klubben Roland Nilsson, der som bekendt har en fortid i FC København. Det var ham, der afløste Ståle Solbakken, da nordmanden forlod klubben i 2011, men som FCK fyrede igen et halvt år senere. Siden har Nilsson været U17- og U21-landstræner i Sverige, og jobbet i IFK er altså hans første klubtjans siden FCK.

Nilsson fik altså en god start med sejren over Falkenberg, hvor et par gamle Superliga-kendinge scorede. Dels den tidligere Brøndby-spiller Alexander Farnerud, dels den tidligere AGF’er Tobias Sana. Et tredje velkendt navn i Danmark, Robin Söder (Esbjerg fB), er anfører, men sidder ude med en langvarig skade.

FC København:
Mens IFK Göteborgs generalprøve dårligt kunne have været bedre end en tiltrængt 3-0-sejr, har FC København en dårlig oplevelse i frisk erindring. Ganske vist var holdet tæt på at skabe et flot comeback i 3-2-nederlaget mod OB, men det kunne ikke udviske den skade, som en katastrofal første halvleg forårsagede.

Allermest bekymrende for FCK må være, at den nye sæson skulle have været en frisk begyndelse efter skuffelsen i seneste sæson. I stedet blev det mere af det samme. Nu har holdet tabt syv og vundet bare seks Superliga-kampe i 2020. Hele ni hold har et bedre pointgennemsnit i år end FCK.

Skal man pege på noget positivt, må det være Kamil Wilczeks debut. Spillemæssigt var det ikke noget af prale af, men han scorede begge FCK’s mål, og det er netop det, han er ansat til.

Heldigvis for FC København har holdet leveret bedre i Europa end i Superligaen over det seneste års tid. Det må give en vis forhåbning for succes torsdag aften.

Læs også:Superliga-analyse: Ståle Solbakken skal fikse FCK's katastrofale bundniveau

Nicolaj Thomsen og Nicolai Boilesen er skadet, men Ragnar Sigurdsson er klar igen og udtaget til truppen. 

Karantæne:
IFK Göteborg: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
IFK Göteborg (4-3-3): Anestis – Jallow, Erlingmark, Calisir, Kalley – Wernbloom, Johansson, Abdullahi – Kharaishvili, Farnerud, Sana

FC København (4-2-3-1): Johnsson – Bartolec, Nelsson, Oikonomou, Bengtsson – Zeca, Mudrazija – Biel, Wind, Fischer – Wilczek

Profilen:
Superliga-seere vil kende Tobias Sana fra hans to år i AGF, og FCK-fans kan håbe på, at han tager sin statistik mod FCK med til IFK Göteborg. Sana og co. fik således kun ét point i de fem kampe. Til gengæld er han i storform i øjeblikket med fire mål og to oplæg i de seneste syv ligakampe.

Vidste du, at..:
Selv om 2020-sæsonen har været en dårlig en af slagsen for IFK Göteborg i Allsvenskan, kan holdet kalde sig forsvarende pokalvindere. Det slog rivalerne Malmö FF med 2-1 i finalen den 30. juli.

Dom:
Selv om IFK går ind til kampen med den bedste generalprøve bag sig, er FCK favoritter. Særligt klubbens flotte europæiske traditioner tæller for en dansk udesejr.

Det vil også være en skuffelse af dimensioner, hvis FC København ryger ud af Europa til et hold, der, når alt kommer til alt, aktuelt er bundhold i Sverige.

Læs også:Politiet foretager 13 anholdelser i forbindelse med københavnsk derby

Buddet herfra er en 2-1-sejr til FCK.

Tidligere indbyrdes kampe og form:

Læs også:Midtjylland jagter gruppespil: Det er Champions League, der er vores fokus

Læs også:Overblik: Superligaens sommertransfers 2020

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 1. spillerunde