• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Midtjylland jagter gruppespil: Det er Champions League, der er vores fokus

Foto: Getty Images

De danske mestre møder på onsdag Young Boys fra Schweiz på hjemmebanen i Herning, og går FC Midtjylland videre, er klubben sikret en plads i et europæisk gruppespil.

Af Troels Bager Thøgersen & Kenneth Jensen

Der er millioner af kroner på spil, når de danske mestre onsdag går på banen hjemme i Herning mod schweiziske Young Boys. Vinder FC Midtjylland i 3. runde af Champions League-kvalifikationen, er holdet sikret en plads i Europa den kommende sæson.

For så er klubben klar til sidste runde af Champions League-kvalifikationen - en sejr i denne runde er lig med en plads blandt de 32 hold i gruppespillet, mens et nederlag i sidste CL-kvalifikationsrunde betyder, at klubben får en trøstepræmie i form af en plads i Europa League-gruppespillet..

Hidtil har fire danske klubber været i Champions League-gruppespillet - AaB, Brøndby IF, FC København og FC Nordsjælland - og FC Midtjylland håber på, at klubben i år kan blive den femte danske klub, der kan byde de store klubber op til dans.

Læs også:12 vilde Superliga-rekorder der ikke bliver slået foreløbigt

Hidtil har klubben blot et enkelt Europa League-gruppespil på cv'et.

- Det er Champions League-gruppespillet, der er vores store fokus, vi tænker ikke på Europa League lige nu. Indtægterne fra et gruppespil vil være større end vores årsomsætning, så det vil betyde så meget for os økonomisk, hvis vi kvalificerer os. Ikke mindst nu hvor markedet for spillere gør, at spillerne er billigere end i de seneste år, vil det gøre en kæmpe forskel for FC Midtjylland at komme i Champions League. Det vil betyde enormt meget for os, siger FC Midtjyllands administrerende direktør, Claus Steinlein, til tipsbladet.dk.

De schweiziske mestre bliver en hård modstander for FC Midtjylland, og i næste runde af kvalifikationen, i fald man slår Young Boys, venter tjekkiske Slavia Prag.

Læs også:Hårfin grænse mellem succes og fiasko i SønderjyskE: Det er utroligt

Hvis FCM ryger ud til Young Boys onsdag, ryger klubben over i den afgørende kvalifikationsrunde til Europa League. Her undgår man de sværeste modstandere, da man er seedet, men det vil stadig blive en svær opgave for FC Midtjylland.

Ligegyldigt hvad er FC Midtjylland i så god en position, at det ikke er en økonomisk katastrofe, hvis man ikke kommer i et gruppespil. Klubben skylder ikke penge.

- Matthew Benham er altså ikke kommet med penge til FC Midtjylland i fire år, og vi har betalt alt tilbage, han lånte klubben i sit første år her, siger Claus Steinlein.

FC Midtjyllands opgør mod Young Boys spilles onsdag klokken 20.30 - kampen vises på 3+.

Læs også:Superliga-spørgsmål: Hvordan kommer VAR fra start i Danmark?

Læs også:Optakt: SønderjyskE - FC Midtjylland

Læs også:Analyse: Her står guld- og bundkampen i Superligaen

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020