Video : Tipsbladet
Superliga

12 vilde Superliga-rekorder der ikke bliver slået foreløbigt

Dyk ned i nogle af de vildeste Superliga-rekorder, der kan blive meget svære at slå.

Superligaen har sin egen fantastiske historie, og inden den nye sæson bliver sat i gang, er det tid til at se nærmere på nogle af de vildeste rekorder, der gennem tiden er blevet sat.

Rekorder er der generelt mange af i Superligaen, men nogle bliver sværere at slå end andre.

Tag turen igennem 12 vilde Superliga-rekorder.


Hurtigste hattrick i Superligaen:
Da Ebee Sand i 1997 nettede tre gange mod Vejle på fire minutter og to sekunder var der næppe mange, der troede på, at den rekord ville blive slået. Der skulle da også gå 15 år, men så skete det også.

AGF's islanske bomber Aron Johnasson (der siden stillede op for USA) sørgede for feste, da da han en augustdag mod AC Horsens sendte bolden i nette tre gange inden for tre minutter og 50 sekunder. 

Dermed blev en vild rekord slettet, og Johannsson scorede såmænd også en fjerde gang, da han øgede AGF-føringen til 4-0, inden han blev pillet ud efter omkring en times spil. 
Flest sejre i træk: 12

Brøndbys mesterskabssæson 1997/98 blev vundet suverænt med hele 13 points forspring ned til Silkeborg IF på andenpladsen.

Undervejs i guldmarchen satte Brøndby-holdet en fantastisk rekord, der kan komme til at stå i mange år endnu.

Brøndby vandt nemlig utrolige 12 sejre i træk undervejs og blev først bremset i foråret 1998, da AGF hentede 1-1 på Brøndby Stadion. 

FC København har været tættest på og så alligevel et stykke fra, da det i sæsonen 12/13 blev til ni sejre i træk.Flest røde kort på en sæson: 9

Aarhus Fremad blev sensationelt klar til Superligaen i 1997 og trådte ind i en sæson, hvor det fra starten handlede om overlevelse – en mission der lykkedes på trods af fem røde kort undervejs i sæsonen. Men i sæsonen 1998/99 sluttede festen for den lille Aarhus-klub, der endte med at måtte lade livet i landets bedste række.

Undervejs tangerede Aarhus Fremad nemlig en rekord, der ikke siden er blevet slået.

Hele ni gange oplevede klubben nemlig at få en spiller vist ud. Det har kun Ikast FS også præsteret tilbage i 1995/96, hvor det eksempelvis blev til tre røde kort i samme kamp.
Spiller med flest selvmål: 5

Det er aldrig sjovt at blive noteret for et selvmål - ligegyldigt om det er tilfældigt eller skyldes en bommert.

SønderjyskEs Pierre Kanstrup må i en periode have følt sig mere end uheldig, hvad det angår. For på tre og et halvt år gik han fra slet ikke at have optrådt på den lidet flatterende statistik til ganske enkelt at have Superliga-rekorden med hele fem selvmål.

Han blev noteret for to i sit første ophold i SønderjyskE, men toppede det med hele tre af slagsen i AGF-trøjen – det seneste i december 2018, hvor han stod for kampens eneste scoring, da FC Nordsjælland vandt med 1-0 i Farum.

Af endnu aktive Superliga-spillere er FC Nordsjællands Kian Hansen tættest på med fire selvmål – ingen af dem dog lavet i FCN-trøjen.Flest clean sheets på en sæson: 21
FC København har gennem tiden haft masser af stærke forsvar, der har støbt fundamentet til succes og titler. I 2016/17 satte klubben en fed streg under styrken foran eget mål, da rekorden for flest clean sheets blev sat med 21 af slagsen.

Brøndby IF delte sammen med FCK inden da rekorden med 18 clean sheets – i begge tilfælde i sæsoner med 33 spillerunder. FC Københavns rekord er sat i en sæson med i alt 36 spillerunder efter indførslen af mesterskabsslutspillet.

De forsvarende danske mestre fra FC Midtjylland nåede 17 clean sheets i den seneste sæson. 
Flest assist på en sæson: 15
FC Midtjylland-ikonet Jakob Poulsen var tæt på at tangere Superliga-rekorden for flest assist på en sæson, da han i mesterskabs-sæsonen 2017/18 hele 14 gange stod for den sidste aflevering til en scoring.

Men det blev kun til lige ved og næsten, for rekorden sidder fortsat hos Brøndbys Ruben Bagger og FC Nordsjællands Anders Due, der begge er noteret for 15 assist – henholdsvis i sæsonerne 2001/02 og 2005/06.

Hobros Edgar Babayan nåede højt op på listen i den seneste sæson med hele 11 assists.


Flest scorede straffespark:

Da Jakob Poulsen i juli 2016 som FC MIdtjylland-anfører gik til pletten for at sparke mod sine tidligere holdkammerater fra AGF, kunne han score sit straffesparksmål nummer 17 af 17 mulige i Superligaen.

Men AGF-keeper Aleksandar Jovanovic pillede Poulsens skud og ødelagde dermed den perfekte stime fra FCM-profilen. Men det blev også det enestge af sine i alt 22 sparkede straffespark, som Jakob Poulsen missede i Superligaen, hvilket dermed gør ham til indehaver af flest straffesparks-scoringer i ligaen med 21 af slagsen.

Af aktuelle spillere, der kan komme tættere på rekorden er der kun AGF-angriberen Nicklas Helenius, der hele 15 gange har nettet fra pletten - det er dog kun sket for AaB, Silkeborg og OB. 
Træneren med flest mesterskaber: 8

Ståle Solbakken har sat sit markante aftryk i Superligaen med sine ophold på FC Københavns trænerbænk.

Og den dag, den norske træner og nu manager stempler ud af dansk fodbold, vil han sidde solidt på rekorden for flest vundne mesterskaber i Superligaen.
Hele otte af slagsen har Ståle Solbakken hentet til FC København og læg dertil to sølvmedaljer og en bronze.

Nummer to på listen er en af hans forgængere i FCK – nemlig Hans Backe, der nåede at vinde fire mesterskaber, så der skal alligevel kigges noget ud i fremtiden, før rekorden står for fald.
Største handel mellem to Superliga-klubber: 25 millioner kroner

Jonas Borrings skifte fra OB til FC Midtjylland til omkring 20 millioner kroner tilbage i 2008 har meget længe stået som den største interne transfer i dansk fodbold. Først i 2019 stod rekorden for fald, da FC København hentede Victor Nelsson i FC Nordsjælland for omkring 25 millioner kroner.

Nok er der kommet flere penge i dansk fodbold i de senest mange år, men den aktuelle økonomiske afmatning i samfundet på grund af coronakrisen, har i den grad også ramt fodboldklubberne, så Nelsson-handlen kan meget vel komme til at stå som den største i en del år endnu.

Læs også:Tangerede Superliga-rekord: Får ikke samme chancer som i de unge år
Flest hattricks: 6

Morten ”Duncan” Rasmussen, der er den mest scorende spiller i Superligaens historie med 145 mål, indtager også førstepladsen, når det kommer til antal hattricks i ligaen. Hele seks gange kunne Morten ”Duncan” Rasmussen nemlig lade sig hylde som hattrick-helt – en gang for Brøndby IF, tre gange i FCM-trøje og to gange for AGF.

Men rekorden er kun til deling. For inden da havde både Peter Møller og Erik Bo Andersen præsteret samme bedrift.

Mål-Møller er noteret for tre hattricks for AaB, to hos Brøndby IF og et som nummer 32 hos FC København.

Erik Bo Andersen – også kaldet den røde Romario – lavede fem af sine seks hattricks i AaB-trøjen men nåede også bedriften senere i karrieren for Vejle Boldklub.

17 af de 18 hattricks resulterede i sejre – kun et Duncan-hattrick for AGF blev lavet i en uafgjort kamp: 3-3 ude mod FCN i 2016.

Der er ingen reel trussel til at rekorden blive slået, da kun spillere med to noterede hattricks er aktive i Superligaen. Ronnie Schwartz, Patrick Mortensen, Nicklas Helenius og Anders K. Jacobsen.Længste måltørke: 654 minutter

Da Mayron George i 89. minut bragte Randers FC foran mod AGF fredag 10. marts 2017 var det lige præcis to minutter for sent for Randers FC i forhold til at undgå end af de mere kedelige Superliga-rekorder.

Det betød nemlig, at Randers FC netop brød Hobro IK’s rekord fra 2016 på drænende 653 minutter uden at score.

Så Randers FC står nu med rekorden, som gerne må stå meget, meget længe endnu.

654 mål-løse minutter fordelt over otte kampe: De sidste 26 minutter af 2-1-nederlaget mod AaB i november 2016 plus seks hele kampe og så de 88 minutter frem til scoringen fra Mayron George mod lokalrivalerne fra AGF. AGF nåede i øvrigt at udligne i overtiden på et straffespark.Kampe med mål i træk: 44

Der er ingen over, ved siden af eller i nærheden af Brøndby IF’s rekord på utrolige 44 kampe i træk med mål scoret. Rekorden går tilbage til december 2001 i et 2-2-opgør mod Lyngby FC, som klubben hed dengang, og helt frem til en 2-1-sejr ude over AaB i maj 2003.

I periode blev Brøndby danske mestre i 2001/02, hvor Mads Jørgensens guldgivende mål ude mod FC København står tilbage som et af de helt afgørende momenter i sæsonen, hvor både Brøndby IF og FCK sluttede på 69 point.

Som nummer to på listen med 33 kampe ligger netop FCK, mens FC Midtjylland er nummer tre med 25 kampe i træk med scoring.

Aktuelt er det OB, der har gang i den bedste stime. Det fynske flagskib har inden den nye sæson scoret i de seneste ni Superliga-kampe i træk.

Læs også:Horsens-talent kan sætte Superliga-rekord: Det her er ikke et mediestunt
Læs også:Superliga-talent sætter Liverpools og Barcelonas stjerne-frø til vægs