Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Superliga-spørgsmål: Hvordan kommer VAR fra start i Danmark?

Tipsbladet.dk zoomer ind på første spillerunde i Superligaen.

Superligaen er tilbage.

Efter en kort sommerpause ruller bolden igen i Danmarks bedste fodboldrække, og det er en række, der er tilbage til at tælle 12 hold. Vejle Boldklub er det eneste nye bekendtskab i forhold til seneste sæson.

Vi ser her nærmere på nogle af de mest interessante spørgsmål, der rejser sig inden første spillerunde.

Hvordan kommer VAR fra start i Danmark? 

Der skrives et stykke dansk fodboldhistorie fredag aften, når SønderjyskE og FC Midtjylland tørner sammen. Det bliver første gang, at man kan opleve Video Assistant Referee - VAR - i den bedste række, og sådan vil det være resten af sæsonen. 

Læs også:Optakt: SønderjyskE - FC Midtjylland

VAR har vist i andre lande, at det kan skabe en heftig debat, og det bliver med sikkerhed ikke anderledes i Danmark. VAR er født til at rydde ud i diverse dommerfejl, men mon ikke, at mange kendelser alligevel nok skal blive diskuteret flittigt?

Det skal blive meget spændende at følge VAR's jomfrurejse på den danske fodboldscene.

Hvor mange nye ansigter skal vi se?

VAR er ikke det eneste nye i Superligaen i første runde. Transfervinduet er åbent, så der er mange mulige debutanter rundt om i de 12 klubber.

Får Pione Sisto comeback for FC Midtjylland? Debuterer Kamil Wilczek i FCK-trøjen? Hvor mange nye spillere kommer i aktion i Vejle? Find selv på flere spørgsmål.

Læs også:Analyse: Her står guld- og bundkampen i Superligaen

Det er altid noget særligt at se Superliga-klubbernes indkøb i aktion for allerførste gang, og det bliver der rig mulighed for i de kommende dage.

Får AC Horsens et andet udtryk?

AC Horsens har efter seks år med Bo Henriksen i spidsen en ny mand på sidelinjen. Jonas Dal debuterer søndag som cheftræner for Den Gule Fare mod Randers FC, og den tidligere Hobro-træner kommer helt sikkert med sine egne ideer.

AC Horsens var en kæmpe resultatmæssig succes under Bo Henriksen, så i udgangspunktet har Jonas Dal ingen grund til at revolutionere noget, men mon ikke, at man sagtens kan se en forskel i udtrykket?

Jonas Dal har foreløbig stået i spidsen for AC Horsens i fire testkampe, og de har kastet tre sejre og en enkelt uafgjort af sig. 

Læs også:Video: Sender Sisto guldet til FCM i stedet for FCK?

Læs også:Optakt: OB - FC København

Læs også:Optakt: Brøndby IF - FC Nordsjælland

Læs også:Optakt: Lyngby Boldklub - AaB