• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FC Midtjylland-boss afslører: Lurede på østrigsk angriber

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

De danske mestre forsøgte flere ting og sager sidst i transfervinduet - en af de spillere, man spurgte på, er en østrigsk angriber.

Af Kenneth Jensen

De hentede angriber Luca Pfeiffer fra tysk fodbold på sidstedagen i transfervinduet, men FC Midtjylland kiggede også på andre muligheder. Det fortæller bestyrelsesformand Rasmus Ankersen i fanpodcasten "Sort Snak".

Her forklarer bossen, at man jagtede angrberen Marko Raguz fra østrigske LASK, men at angriberen ganske enkelt var for dyr.

- Vi kiggede på forskellige muligheder og var parat til at bruge penge på den spiller, vi gerne ville have ind, men lige i forhold til Raguz der er en dygtig spiller, kostede han snarere seks eller syv millioner euro (45-52,5 millioner kroner, red), hvis man skulle have købt ham. Det giver ikke mening for FC Midtjylland at betale så mange penge for en angriber, for vi skal også se, at vi kan få en forretning på spilleren, når vi sælger igen.

- Man skal altid tænke over, hvor man placerer resell value i holdet, og der er jo flere penge i at sælge angribere end højre backs. Derfor giver det jo mening på angriberpositionen at have en spiller, man tror på, man kan sælge videre, når forretningsmodellen er, at man skal drive overskud på transferbudgettet. Det skal give mening, hvis man bruger tre eller fire millioner euro - så skal man tro på, at den spiller kan blive solgt for syv-otte stykker, og det er mange penge i det nuværende marked. Vi havde en investeringslyst, men det skal også være inden for rimelighedens grænser, og man skal være sikker, hvis man skal bruge så mange penge, siger bestyrelsesformanden til Sort Snak.

Marko Raguz er 22 år og altså holdkammerat med Mads Emil Madsen i LASK. Angriberen har syv U21-landskampe på cv'et og skiftede for et år siden fra Juniors i Østrig til LASK. Året forinden havde han skiftet fra LASK til Juniors. I denne sæson har han scoret seks gange i syv kampe, og i sidste sæson blev det til 14 scoringer i 46 kampe for den østrigske klub.

Læs også:Sørloth om skifte til topklub: Jeg er ældre og bedre

Klubben fra Ikast og Herning købte ikke mange i løbet af transfervinduet, men i stedet hentede man fornuftigt ind, både lidt til bredden, og så en for Superligaen topspiller i form af Pione Sisto, der er vendt retur fra Celta Vigo. Klubben valgte i stedet at holde på profilerne som Erik Sviatchenko og Frank Onyeka.

FC Midtjylland har de forrige par transfervinduer forsøgt at få svenske Oscar Hiljemark til Danmark. Han kom da også til Superligaen til sidst, ikke til Midtjylland men til AaB.

- Vi synes, vi i holdet lige nu har mange dygtige centrale midtbanespillere, og vi har et par unge på vej, vi tror meget på. Det kommer altid med en vis risiko, når man skal spille dem ind på holdet, men vi tror på, at de er klar, og vi tror på, at de skal have chancen i det kampprogram, der kommer nu, og derfor blev vurderingen til sidst, at vi valgte ikke at tage en central midtbanespiller mere ind.

- Oscar er jo en super spiller, men han har jo også haft nogle store problemer med skader de sidste par år, og det er også en ting, der spiller ind i ligningen. Han skal også helst kunne gøre en forskel på banen. Det er længe siden, han kontinuerligt har spillet 90 minutter, og det tager man med i ligningen i forhold til, at vi synes, vi har nogle topspillere på vej på den position.

Læs også:Superligaens tag-selv-bord: Mange spændende spillere er gratis

- AaB har fået god spiller. Og det kan være, det viser sig, det har været en fejl, men for og imod syntes, det var det rigtige ikke at tage en central midtbanespiller mere ind.

FC Midtjylland har i denne sæson kvalificeret sig til Champions League-gruppespillet for første gang i klubbens historie.

Efter landskampspausen venter en hjemmekamp mod OB, inden der den 21. oktober er Champions League-opgør mod OB.

Læs også:FCM om ny angriber: Havde størst impact for sit hold i hele 3. Bundesliga

Læs også:AaB-direktør roser nyindkøb: Var i FCM's sigtekorn i tre transfervinduer

Læs også:Trods flot gestus: Özil får kniven i Arsenal

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus