• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FC Midtjylland forlænger med dansk stortalent

Foto: Jan Christensen/Getty Images

17-årig har fået en ny aftale med FC Midtjylland.

Af Kenneth Jensen

Han kom ind i slutfasen af opgøret mod SS Lazio til sin debut, og hvilken kamp at få debut i, da FCM endte med at tæve det store italienske hold med hele 5-1.

Og her en uges tid efter den debut kan FC Midtjylland fortælle, at stortalentet Valdemar Byskov, 17 år, har forlænget sin aftale med klubben fra Ikast og Herning, så den nu løber frem til sommeren 2025.

Midtbanespilleren har fået sin opvækst i FC Midtjyllands ungdomsafdeling, og han er en fast bestanddel af de danske ungdomslandshold, hvor det er blevet til fire kampe for U16-landsholdet og seks for U17-landsholdet.

- Vi ser et kæmpe potentiale i Valdemar, som allerede i en ung alder træner fast med førsteholdet, ligesom han er en stor profil på vores stærke U19-hold. Derfor er vi henrykte over, at han har valgt at forlænge aftalen med FCM, og vi tror på, at vi sammen kan være med til at tage Valdemar det næste skridt, siger sportschef Svend Graversen og fortsætter:

- Det er ingen hemmelighed, at vi tror utroligt meget på Valdemar, og vi har ambitioner om, at han en dag skal blive et fast inventar på vores førstehold. Forleden fik han debut mod Lazio, og det vidner om, hvor stort et lys vi ser i ham.

- Valdemar er en teknisk dygtig spiller, som både kan lave mål og assists. Hans flair og adræthed er på et utroligt højt niveau, ligesom hans fodboldintelligens gør, at han ser åbninger og muligheder på banen, som de færreste formår.

Fra Byskov selv lyder det:

- Jeg vokset op i Herning, så FCM har altid været min klub. Jeg har set klubben udvikle sig, siden jeg var helt lille, og det er specielt for mig at skrive under på en ny kontrakt i min barndomsklub. Jeg har haft en god snak med Albert Capellas, og det er blevet gjort klart for mig, at klubben tror på mig, siger Valdemar Byskov og fortsætter:

- Nu drømmer jeg om at komme ind og spille endnu mere på førsteholdet. Jeg har fået prikket hul på bylden, men skal nu finde ud af, hvad jeg skal gøre bedre og forbedre mig på de punkter. Defensivt skal jeg blive en spiller, man kan stole på i en stor kamp, og det vil jeg arbejde hårdt for at bygge på.

Valdemar Byskov var ifølge B.T. særdeles interessant for Club Brugge i sommer, der var klar på at byde helt op mod 22,5 millioner kroner, men Byskov er altså fortsat stadig i FC Midtjylland.