2016-02-12 14:06
Foto: Ole Steen / Polfoto

FC Midtjylland kom ud af januars transfervindue med økonomisk overskud, men til sommer bliver det markant større, lyder det fra bestyrelsesformand Rasmus Ankersen.

Et minus på 64,7 millioner kroner i 2014/ 2015-regnskabet har måske bremset investeringslysten i transferrettigheder i FC Midtjylland en smule i det overståede transfervindue.

Midtjyderne solgte Erik Sviatchenko og Morten "Duncan" Rasmussen og selv om der er hentet spillere inde til alle kæder i transfervinduet, er der flere ubekendte inden forårssæsonen. 

En 17-årig finsk defensiv midtbanespiller, Kaan Kairinen, er købt fri af Inter Turku, og så fik Rasmus Ankersen og Claus Steinlein overtalt norske Harmeet Singh til en fri transfer fra Molde, efter at nordmanden tidligt i januar havde undersøgt muligheden for at komme til større klubber i større ligaer end den danske.
Kadlec vækker opsigt, mens de øvrige nye spillere hverken vækker den store genkendelse endsige forventninger set i forhold til den fysiske styrke, Sviatchenko og " Duncan" var kendt for.
Men man sidder med fornemmelsen af, at klubboss Matthew Benham godt kunne have købt en eller to ekstra spillere til en guldjagt, hvis lysten havde været der.
 
Ikke mindst, når hans engelske klub Brentford FC ligger midt i rækken, når FC Midtjylland lavede præcis sådan en manøvre for et år siden ved at købe Martin Pusic og Johan Dahlin for et tocifret millionbeløb, og når Brentford alene i denne sæson har købt spillere for op mod 60 millioner kroner.
 
Men sådan kommer det ikke til at fungere, siger bestyrelsesformand Rasmus Ankersen, uanset at FC København efter salget af Daniel Amartey og et AaB uden den hurtige højre back Henrik Dalsgaard vel ikke kan kaldes usårlige i forårets guldkamp i Superligaen.
 
- Vi kommer ud af vinterens transfervindue med et overskud på transferbetalingerne, og vi forventer at komme ud af sommerens transfervindue med et markant større overskud i samme regnskab. Vi skal ikke længere lægge 25 procent på holdets sportslige niveau, før vi er gode nok til at spille med om europæiske gruppespil, som er vores målsætning.
Eksempelvis står vi allerede nu til at være seedet i næste sæsons europæiske kampe," siger Rasmus Ankersen til Tipsbladet.
 
- Der sker nu en naturlig udskiftning i det hold, der vandt guld. Nogle forsvandt sidste sommer, nogle forsvandt her i januar, og flere vil utvivlsomt forsvinde til sommer. Det er en normal cyklus i en fodboldklub, og vores udfordring bliver at være så dygtige til at planlægge to-tre transfervinduer frem, at udskiftningen bliver så smertefri som muligt.

Dermed lægger Rasmus Ankersen op til store sommersalg, der meget vel kan være mindet på Pione Sisto og muligvis på andre spædende spillere som Kristoffer Olsson og talentet Mikkel Duelund.  

Læs stor analyse af FC Midtjyllands transferstrategier i Tipsbladet - køb det i dag sammen med Ekstra Bladet
SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO