• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

FC Nordsjælland-analytiker: Vi lavede vores plan om mod FCM

Foto: Getty Images

Det var en anden strategi, som FC Nordsjælland kom ind med, da de mødte FC Midtjylland i weekenden.

Af Oliver Okstrøm

FC Nordsjælland måtte for anden gang i træk gå fra banen med et nederlag og uden at score, da de tabte med 0-1 på hjemmebane til FC Midtjylland søndag eftermiddag. Alligevel var der mange ting, som gik den rigtige vej for dem.

Det fortæller FCN's analytiker Frederik Birk Christensen i et interview på klubbens officielle hjemmeside.

Som en del af holdets pres var de gået over til, at de to offensive kanter skulle gå op og presse frontalt på Sviatchenko og Scholz i midtjydernes midterforsvar. 

- Vi ville gerne have, at de pressede indefra og ud, så FCM blev nødt til at spille ud på deres backs, hvor vores offensive wingbacks kunne springe frem og køre det næste pres. Det vil sige, at vi i går havde en preslinje med fire spillere i stedet for kun tre, siger han og fortsætter:

- Og det gør, at specielt Alexander Scholz ikke fik tid og mulighed på bolden til at bruge sit fine højreben til at åbne banen og sætte spillet op. Han er enormt dygtig på bolden og dræbte os også i en sekvens, sidst de var på besøg. Så det var et aktivt valg, vi valgte at træffe, for at FCM skulle tvinges til at slå de lange bolde frem i banen, lyder det fra Frederik Birk Christensen.

Herefter skulle Ulrik Yttergård gå direkte på Sory Kaba, hvor den plan krævede, at både Kian Hansen og Ivan Mesik kunne skubbe ind og støtte bagved. 

Den plan gik da også fint langt henad vejen, da FCM's enlige scoring kom efter en afretning af Erik Sviatchenko efter et frispark fra Anders Dreyer.

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - gratis prøvemåned

Superliga

Mere Superliga

Fokus